Zucchini fritters

För ett par veckor sedan kom min mamma till mig med en kasse med de största zucchini jag någonsin sett!! Gigantiska zucchini monster, helt ekologiskt odlade av en vän till henne. Hon hade fått så många att hon var tvungen att ge bort fler stycken och jag fick 4 gigantiska monster zucchinis. Vi har ätit så mycket zucchini så att det nästan växer zucchini ur öronen på oss men nu har det gått ca 3 veckor sedan vi åt sist så nu fick vi lite distans till dem. Jag hade en zucchini kvar och jag var tvungen att göra något med den innan den blev gammal. Av alla olika zucchini recept jag provat dessa veckor med zucchini så var det här favoriten: Zucchini Fritters!

Dem är inte bara superenkla att göra men det är också goda och dessutom hälsosamma och det är ett enkelt sätt att få ungarna att äta mer grönsaker! Dem älskade dem! Ät dem som en förätt eller till lunch. Gott hur som!

Ingredienser:

  • 1 zucchini (vanlig storlek)
  • ca 1 dl mjöl (välj vilket som helst, vanligt vitt mjöl eller något hälsosammare alternativ som tex mandelmjöl, rismjöl eller liknande. Det är mest för att hålla ihop smeten)
  • ca 1 dl parmesanost (riven)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • Kokosolja att steka i (jag använde neutral)
 

Gör så här:

  1. Riv ner din zucchini i ett durkslag, pressa ut så mycket av vattnet du kan. Salta och blanda runt och låt sitta i ca 10 min mesans du blandar de andra ingredienserna
  2. I en skål, blanda mjölet, den rivna parmesanosten, 1 ägg och vitlöken. Blanda runt så att ägget blandas ordentligt. Pressa ut så mycket vatten du kan från zucchinin genom att ta zucchini i handen och tryck hårt och lägg i det i skålen med smeten. Blanda runt så att det blir väl blandat. Salta och peppra i smeten
  3. I en stekpanna, smält kokosoljan och forma sedan som små bollar av smeten med en matsked, lägg i stekpannan och platta till med en stekspade så att det blir som små runda medaljonger, stek ca 2 min på vardera sida. Servera på en gång. Njut!
 

Gillar

Kommentarer