Vitmålade trägolv

Har vart lite upptagen de senaste dagarna med att renovera mitt sovrumsgolv och ett intill liggande hallgolv. Jag hade vitt trägolv innan men i gamla sekelskifteshus så är det oftast gigantiska springor mellan brädorna i golvet och de springorna höll på att göra mig helt tokig! Allt damm och annan skit samlades i de springorna och hur mycket jag än försökte dammsuga dem rena så var det omöjligt att få det helt rent. Men nu tog jag tjuren vid hornen och fyllde i springorna en gång för alla.

Förra gången jag målade golvet vitt så fyllde jag i de allra största springorna med silikon men det insåg jag väldigt snabbt att det skulle bli ganska dyrt om jag skulle göra hela golvet så det blev bara på de allra största springorna och resten lät jag vara.

Denna gång kom jag på en betydligt billigare lösning, tack till mina kära föräldrar som gav mig iden till det! Denna gång började jag nämligen med att fylla i alla springor med sågspån och sen spacklade jag över springorna.

När spacklet väl hade "satt" sig så blev det jättefint! Man ser att det är bräder fortfarande men det finns inga springor där allt damm kan fastna. Sen slipade jag spacklet och då kan man se ut så här när man slipat färdigt ;)

 

Man får liksom inte vara rädd att bli lite skitig här i livet!!

När slipningen äntligen var färdig och mina knän fått ordentliga skavsår var det dags att måla golvet med ny fin vit träfärg. Detta är slutresultatet:

 

Så det var detta jag höll på med i början på veckan. Renovering på dagarna och träning på kvällarna. Jag har känt mig ganska trött och mörbultad men nu när allt är färdigt så är det sååååååå värt det! Nu ska vi se vad mer jag kan komma på att renovera hemma moahaha

 
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//  
  • Alla

Gillar

Kommentarer