Viljan att förändra

Vad är det som får vissa människor att typ lägga sig ner och dö, att ge upp totalt medans andra människor vägrar att ge upp även fast de många gånger har lust till, skäl till och vill, men de reser sig igen och borstar av dammet och försöker en dag till.
Hur kan man hjälpa en människa att vilja vilja tillräckligt för att förändra i sitt liv. Jag antar att det inte går för ens man når rock bottom. Jag är ingen psykiatriker eller någon som kan nått så jag kan endast utgå från mig själv och andra som jag känner "detaljerat".

Jag är en sådan person som komma må vad som komma skall, jag reser mig igen, borstar av dammet från mig och tar ett nytt steg. Det steget må vara kort och det må vara i fel riktning men jag tar i alla fall ett steg för att försöka få räta på problemet. Jag kanske är jätte ledsen och jätte deprimerad i en dag eller några men det kommer till en punkt då jag inser att bara deppa över det inte fungerar och jag är en sådan som tror på att om något inte fungerar så ska jag inte stå och stampa på samma ställe utan då provar vi något annat. Det kanske också må vara fel men det är just den där viljan att försöka som jag försöker komma åt.

Jag har en väninna som ständigt frågar om hjälp men vad man än säger så har hon en förklaring till varför det inte går. Det spelar absolut ingen roll vad du säger i hela världen, hon säger tvärtom! Hon har alltid ett svar på tal varför det inte går. Men ändå fortsätter hon att fråga om hjälp. Som jag ser på det så är det en person som kanske önskar att hon hade viljan att vilja förändra men inte har det. Och det är fine! Man måste ibland behöva dega ner sig i rock bottom för att förstå att som jag känner det nu (eller då) var verkligen inte rock bottom fast jag trodde att det var det helhjärtat. Men hur får man den här personen att inse att du visst orkar lite till? Ska man bara låta tiden gå och så kommer de att inse själva att de klarade av det? Man försöker ju hjälpa så gott man kan men ibland känns det som att hjälpa förgäves.

Vad är det som får vissa människor som genomgått och genomgår gigantiska problem att få orken att fortsätta kämpa medans andra människor som får väldigt mycket hjälp redan och / eller som inte går igenom något lika fruktansvärt som den andre personen kanske går igenom, att inte ha orken eller viljan att förändra. Funkar det inte så börja förbättra någonstans eller någonting litet i livet men nej det går inte för en sådan person medans den första personen kan flytta berg med mindre medel.

Förr i tiden så tog en sådan typ av person väldigt mycket energi från mig. En riktig energitjuv som suger åt sig allt man har. Tack och lov har jag lärt mig att hantera en sådan situation bättre och jag tillåter mig inte att bli insugd i det på samma sätt som förut. Men viljan att vilja hjälpa fins kvar. Jag själv har vart på rock bottom och det är därför jag VET att det finns så mycket mer att ta ifrån även fast man tror att man är på sista procenten så jag vill kunna förmedla till en sådan person att det faktiskt går....om du bara vill....och det är just det som jag tror är kruxet....att vilja!

Hur får man en person till att vilja? Det tror jag endast den personen kan svara på själv. Man kan inte få någon till att vilja något. Man kan bara stötta dem i rätt riktning och heja på när de gör något bra för att försöka åtminstone att förändra till det bättre. Men viljan måste komma inifrån! Oftast kommer den inte för ens man verkligen har sett rock bottom och verkligen fått smaka på hur det känns där. Allas rock bottom är olika men jag tror att en sådan person som jag pratat om här måste dit och vända innan de kan förstå att det finns ett bättre val som inte är så jobbigt som det låter....och för att du faktiskt inte har något annat val.

Även om jag inte kan göra så mycket för en sådan person så har man ibland go lust att banka dem i skallen för att försöka få dem att förstå men det går ju inte...tyvärr : ) så istället ska jag nu gå ut på en lång powerwalk för att rensa skallen och få lite ordning på min feng shui eller vad det heter. Breath in, breath out, allt jag kan göra är att se till att jag aldrig blir så själv och att jag gör något åt min situation istället.

Breath in, breath out............

Och här några bilder som inspirerar mig:

 

 
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
 
  • Alla

Gillar

Kommentarer