Vegan snabbmat - för ibland räcker inte tiden till

Innehåller affiliate-länkar
Quorn.se

Vi försöker äta så lite snabb mat och så lite halvfabrikat som vi bara kan. Det gjorde vi även innan vi gick över till en mer vegansk kost här hemma. Men ibland, även för den mest välplanerade mamman så händer det att tiden helt enkelt rinner ifrån en och maten ska serveras om 5 minuter typ! Eller så kanske mamma är sjuk men ändå måste laga mat eller fixa fram käk till dem små monstren som hålet på att dööööö av hunger. Ja då är det bra att det inne hälsosammare alternativ till snabbmat att ta till. En sak som jag upptäckt var vegansk nuggets från Quorn . Dem smakar faktiskt supergott!

(Jag har faktiskt provat ett par andra spännande veganska rätter från Quorn som t.e.x pytt -i-panna, korv och "kött" bullar. Jag kommer att skriva och berätta lite mer om dem i senare inlägg så håll utkik!)

Jag var riktigt skeptisk första gången jag skulle prova dem men till min stora förvåning så smakade dem faktiskt jättegott! Första gången jag gjorde dessa nuggets så sa jag inte till ungarna att dem var veganska. Jag sa bara att vi ska pröva ett "annat märke" av nuggets och se om dem är lika goda. Ungarna älskade också dessa nya nuggets! Jag har serverat dem nu ett par gånger och ungarna har inte klagat en ändats gång!! Jag har till och med "come clean" med att dem är veganska och att det faktiskt inte är nån kyckling i dem och dem reagerade inte ens! I win! 👍

Så ja vi försöker att hålla oss borta från snabbmat och halv fabrikat så ofta som möjligt men jag är riktigt glad att det finns hälsosammare alternativ på marknaden för dem få gångerna man verkligen behöver ta till dem. Vad jag gillar med quorns produkter är att deras produkter är gjorda på bra grejer. De använder ett slags protein som heter Mycoprotein. Så här står det på Quorns hemsida om vad Mycoprotein är:

"Vår vision på Quorn är att göra världens mat mer hälsosam och hållbar. Därför gör vi inte samma sak som alla andra när det gäller proteinproduktion. Vi använder inte djur, utan tar i stället upp en naturligt näringsrik svamp från jorden och låter den fermenteras för att producera Mycoprotein™ med degkonsistens som har hög protein- och fiberhalt, låg halt mättat fett och innehåller inget kolesterol. Dessutom krävs det mindre mark och vatten för att producera Mycoprotein™ jämfört med att producera animaliskt protein. Mycoprotein™ har även 90 % lägre koldioxidavtryck som gör det mycket bättre för vår planet. Mycoprotein™ är en ingrediens i alla våra Quorn™-produkter. Därför kan Quorn erbjuda Sustainable Nutrition™ så att du kan tillaga många olika goda rätter som är bättre för vår planet."#quorn #vego #vegansk #vegan #veganism #veganskt #veganskmat #vegomat #vegansksnabbmat #snabbmat #hälsa #hälsosamt #nyttigare #nuggets #veganskanuggets #vegannuggets #mycoprotein #quornsverige

Gillar

Kommentarer