Vegan frukost - zucchini och potatis hash brown

Den senaste tiden har jag varit så sjukt trött på vanligt bröd. Ok om brödet är nybakat, då är det ju gott men bara vanligt köpebröd som ändå inte är hälsosamt har jag fullständigt super tröttnat på. Det är inte alltid man är sugen på gröt heller. I mitt försök att äta mer vegan kost (läs inlägget 90% vegan om du vill) så försöker jag hitta hållbara goda frukost alternativ. Nya favoriter.

Jag har haft riktig tur med min grönsaksodling i år så jag har fått mycket potatis och zucchinin växer som om den gick på droger så jag ville använda mig utav dem två grönsakerna innan dem blir gamla. Jag älskar ju vanliga hash browns, ni vet dem man kan köpa på donken till frukost. INTE speciellt hälsosamma hehe. Ibland gör jag egna hash browns på bara vanlig riven potatis hemma men i dag vill jag få med zucchinin på nått sätt också innan den ruttnar. Resultatet blev en fullständig vegan frukost - zucchini och potatis hash brown. Sååååå gott!!

Vegan frukost - zucchini och potatis hash brown

Allt du behöver är en potatis och en bit zucchini.

  1. Sen river du dem i ett vanligt rivjärn.
  2. Salta och blanda ihop.
  3. Värm lite rapsolja i en stekpanna. Medium värme
  4. Ta nu upp allt det rivna och lägg det i handen och forma till en boll. Tryck ut så mycket vätska du bara kan.
  5. Platta nu ut bollen så att det blir mer som en puck. Lägg i stekpannan och stek på medium värme i ca 5 min på vardera sida

Nu är frukosten klar! Kräver inte för mycket av en på morgonen och det är gudomligt gott!! För att inte tala om hälsosamt ;)

Gillar

Kommentarer