Vegan bowl

I mitt försök att vara 90% vegan så fick det bli en vegan bowl till middag idag. Vi var och vecko-handlade i söndags. För första gången i mitt liv så bestod shoppingen utav 2 stora påsar av mestadels grönsaker. Inget ovegant i påsarna i alla fall. Alltså inget kött, fisk, fågel eller mejeri på ko. Min man och jag kände oss som två vilsna barn i en djungel av mat. Vad ska man köpa? Bara grönsaker eller?? Skulle vi verkligen försöka att inte köpa en endaste "kött" produkt! Som min man sa; "nä har vi bestämt oss så måste vi ju ge det en chans" så det fick bli 2 stora vegansk kassar.

Så ny vecka, nya mål. Vad ska jag laga till middag??? Det ska ju vara veganskt!! Dessutom skulle jag ha bråttom mellan aktiviteter, gym och nattjobb så jag var sjukt frestad att bara göra någon enkel maträtt med kyckling eller nått annat. Tur att jag inte hade något sådant hemma! Jag kom ihåg att jag hade sett bilder på instagram på annan vegansk mat på typ Instagram. Trodde jag hade sparat dem bilderna men det hade jag ju inte. Försökte då att komponera ihop något ur minnet. Jag bestämde mig för att göra en sån där "trendig" vegan bowl. Vet inte ens om dem heter det men jag kallar det för vegan bowl i alla fall.

Gör så här:
  1. Som bas hade jag ris och till det hackade jag lite rödkål och la det i en skål och hällde på lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar. La det uppepå riset lite snyggt i ett försök att få en bra bild till insta sen ;)
  2. Sedan gjorde jag samma sak med en bit vitkål och även med ett par körsbärstomater.
  3. När jag kokade riset så skar jag även en sötpotatis i mindre bitar. Hällde på lite olivolja, salt, peppar och färsk rosmarin och stoppade in det i ugnen tills det blev mjukt och smarrigt. När dem var färdiga lade jag även ner dem i min vegan bowl
  4. Sen skar jag en avokado i skivor och lade även ner dem i en hörna i skålen
  5. I mitten lade jag ner ett skalat och finhackat rött äpple. Mest för barnens skull så att de kunde känna något sött och gott i maten och med stor förhoppning om att de inte skulle protestera allt för mycket.
Att tillägga: Båda ungarna frågade inte allt för entusiastiskt med vad det här var för konstig middag? Jag förklarade för dem att det är en supergod mat som dessutom innehåller äpple och kommer få deras kroppar att må bra och de kommer att få en massa muskler av maten. Båda smakade lite motvilligt men sa sedan att det här var ju faktiskt gott mamma!! I WIN!! ;)

Gillar

Kommentarer