Vad får mig att orka kliva upp kl 05 för att träna?

Vad får mig att orka kliva upp kl 05 för att träna?

Det är en del som tycker att man är smått galen för att man kliver upp kl 05 för att hinna träna innan dagens alla bekymmer börjar. De som tycker så kanske har en poäng. Det är mycket möjligt att man är smått galen men om man är beslutsam att nå sina mål så gör man det som krävs för att komma dit helt enkelt! Det är det enkla svaret

Men hur orkar man då?

Det mer komplicerade svaret är följande: Jag HATAR verkligen när larmet ringer kl 05.00!! Man sover som bäst just då! Man befinner sig i en väldigt djupt och dunkel dimma och man undrar vad i hela fridens namn det är för oljud som låter. Då inser man ganska förtvivlat att: "Shit! Det är mitt alarm som ringer och jag ska upp och träna ett väldigt tufft och intensivt pass!" Vad är det då som får en att inte stänga av alarmet och vända sig om och somna om så skönt?? Ja, du det är en bra fråga.

Det kallas för beslutsamhet. Eller determination på engelska. En beslutsamhet att inte låta något trivialt (som att somna om så skönt) komma emellan mig och mina mål. Sen vet jag med mig själv att om jag skulle somna om så skönt och även om det skulle vara så otroligt underbart härligt för stunden vet jag att jag inte skulle må bra i mig själv. Jag stannar helt enkelt inte hemma bara för att det är skönare att ligga kvar i sängen. Då skulle jag inte få nånting gjort i mitt liv alls om jag ska använda den ursäkten. Det finns nämligen inte mycket här i livet som slår att stanna kvar och sova och gosa i sängen!! Den vetskapen i sig att jag inte tillåter sånna ursäkter att ens florera i min hjärna ger mig faktiskt den energi jag behöver för att stänga av alarmet och kliva upp. Död men med ett leende på läpparna.

  Bestäm dig långt i förväg

En sak till som jag tror hjälper är att jag kvällen innan bestämmer mig för att jag ska gå och träna. Jag lämnar inte det beslutet till när jag är som tröttast. Sen vet jag ju att känslan efter att jag tränat så tidig är vansinnigt svårslagen! Man vet monster hindren man kanske vart tvungen att hoppa över för att inte komma på vilken ursäkt som helst för att inte kliva upp så tidigt. Man får också energi av att se de andra tokarna (läs soldater) som hänger på låset på gymet. De har också valt att inte lyssna på sina ursäkter utan de är också fast beslutna i att nå sina mål.

Bonusen

En bonus är att man har sjukt mycket energi efter ett sådant pass! Dessutom är man extremt effektiv hemma eller på jobbet de första timmarna!! En annan sak jag älskar är att jag med gott samvete och med ett stort leende på läpparna kan säga till mig själv: "You did it girl! Early morning workout check! Your freakin' awesome". Hur skulle jag ha sagt det om jag låg kvar i sängen liksom? Då hade inte dagen fortsatt i lika munter och glad anda. Nu har jag ju känslan av att jag kan klara av vad som helst i min väg. Hade jag stannat hemma hade jag inte känt mig så värst duktig.

Ja vänner, det här är bara en bråkdel av de känslor som florerar vid kl 05 på morgonen när larmet har väckt en ur sin sköna sömn. Jag hoppas att jag har kunnat uppmuntra eller inspirera någon till att prova ett tidigt morgon pass på gymet. Hoppas att du kunnat få slå i ytterligare en spik i din beslutsamhet att nå dina mål. Du är aldrig ensam. Vi kämpar tillsammans!

Gillar

Kommentarer