Vad är ett bra genomsnittligt antal kalorier brända per 10 min träning?

Just nu håller jag på med en inofficiell liten tävling med mig själv. Det är att samla på mig så många kalorier brända som jag bara kan. Det jag skulle vilja veta är: Vad är ett bra genomsnittligt antal kalorier brända per 10 min träning?

Det var inte meningen att jag skulle börja tävla med mig själv, det liksom bara hände. Det hände när jag såg på min Apple Watch att jag brände ganska genomsnittligt runt en 100 kalorier per 10 minuter träning. Jag säger genomsnittligt eftersom jag inte har hunnit kartlägga exakt vilken typ av träning som ger mig bästa resultat i antalet kalorier brända per 10 min.

Styrketräning vs. konditionspass

I vardagen håller jag inte på att jaga kalorier hysteriskt men just på träningen vill jag ha lite bättre koll. På ett styrketräningspass är det lite svårare att komma upp i 100 kalorier brända per 10 min. Under ett spinningpass verkar det vara betydligt lättare. Där kommer jag t.o.m upp i 100 kalorier brända på typ 8,5 minut. Vet inte riktigt hur det är i ett step pass än men det verkar i alla fall vara bäst förbränning på ett spinningpass men jag får återkomma lite senare med mer exakt info.

Jag vet ju t.e.x att ett styrketräningspass ju ger mer efterbränning än vad ett konditionspass ger men det är ändå lite kul att hålla koll på om man ligger på en bra nivå av genomsnittliga brända kalorier på ett pass! Jag är lite nördig så där med statistik hehe. Tycker i alla fall att det är lite intressant att ha koll på sånt för då kan jag tävla med mig själv och försöka göra bättre ifrån mig och pusha hårdare för varje typ av träning jag gör och försöka bränna 100 kalorier på färre än 10 min.

Med eller utan pulsklocka

Det här kanske är lite tråkig info för er som inte har en puls klocka. Jag kan i alla fall starkt rekommendera att skaffa en pulsklocka. Det är kul att veta om man verkligen tränar så hårt som man tycker att man gör. Då kan man ju pusha sig lite extra och försöka träna bättre nästan gång än man gjorde sist osv.

För er med en pulsklocka kanske sån här info är lite mer intressant. Har ni märkt hur ni bränner på olika typer av träningar? Jag vet att alla ju är olika och vi väger olika och vi är i olika träningsstadier i livet. Men är det någon som vet på ett ungefär Vad är ett bra genomsnittligt antal kalorier brända per 10 min träning? På ett styrkepass och på ett konditionspass? Skulle vara kul om ni skrev och berättade vad ni brukar bränna i genomsitt per 10 min!!

Gillar

Kommentarer