Underbar middag

Ja det blev lite sen middag idag. Bara för att man är ledig tror man att man har hela dan på sig att göra det man vill och sen så vips är det dags att gå och lägga sig typ men det är som dem säger: "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Det blev Kyckling gremolata med råris till middag.

Det du behöver:

(Antal gram nedan är det jag använde för mina mål och mina macros men det är bara för dig att ändra så att det passar dig)

Kycklinglårfilé (150gr)
Blad persilja (ca10-15 gr efter tycke)
Olivolja (ca 1-2 tsk)
Citron skal (ca 1 hel citron)
Citron saft (efter tycke)
Vitlök (ca 1 hel klyfta, det ska vara ganska vitlökigt-det blir super med citronen)
Goa kryddor
Råris (60 gr)

Lägg kycklinglårenfiléerna i en ugnsäker form. Ringla ca 0,5-1 tsk olivolja över. Krydda på båda sidorna med den krydda du gillar. In i ugnen på ca 230 grader till det är ungefär 15 min kvar innan de är färdiga.
Under tiden kycklingen är inne i ugnen fin hackar du blad persiljan och lägger i en bunke, river citron skal och häller över, pressar lite citronsaft till tycke, i med olivoljan, pressa vitlöken över, salt och peppar och en gnutta vatten, ca 0.5 dl. Rör om. Lägg sedan denna röra över kycklingen den sista kvarten i ugnen och laga färdigt kycklingen. Spara lite av persilja röran.
När kycklingen är färdig lägger du upp den på en tallrik, servera med råris och lägg på resterande persilja röra över kycklingen och riset. Spadet som blir över i ugnsformen där kycklingen låg ringlar du över maten. Nu, sätt dig ner och njut av en underbart god kyckling rätt! Färsk och hälsosam mat när den är som bäst!!

[caption id="attachment_85" align="aligncenter" width="980"]
Kyckling Gremolata[/caption]

 

Kryddorna jag använde denna gång:

Gillar

Kommentarer