Träning rena rama medicinen

Jag har sagt det om och om igen och nu säger jag det återigen! Träning är rena rama medicinen. På så många sätt! Visst, det är inte alltid så lätt att komma igång med träningen. Man kanske är trött och man kanske till och med har ont någonstans. Man kanske också är rädd för att man tänker att "nu måste jag bli värsta träningsfreaket" och bara den tanken kan få många att lägga av innan de ens startat. Så är absolut inte fallet. Här ska ni få en liten morot:

Forskning och ett flertalet studier har visat på att träning faktiskt har samma effekt som psykofarmaka (Psykofarmaka är ett samlingsnamn för läkemedel som riktar sig mot psyket som tex mot depression, sömnsvårigheter och ångest) men utan några bieffekter! Signalsubstanserna serotonin och noradrenalin, som används i just antidepressiv medicin, ökar naturligt i hjärnan när man tränar. Motion kan också hjälpa mot både ångest, oro, sömnbesvär och stress. Kroppens förmåga att hantera smärta förbättras dessutom med regelbunden träning. Man har alltså massor på att vinna med att komma igång med träningen och ta den på allvar.

Vid de första träningspassen är tröskeln som högst. Börja därför i liten skala och gör träningen så enkel som möjligt. Börja kanske med promenader. Kanske bara 10 minuter men gör det flera gånger på en vecka så är du i gång. Öka sedan på med att göra det oftare och längre och pröva gärna olika former av träning och motion. Till slut kommer din kropp att vilja ha mera och du kommer att känna att du själv mår så bra när du motionerar. Många blir av med tex sömnsvårigheter och de märker att deras ångest och deras oro lättar och de mår så mycket bättre än innan. Funkar även susen även fast man inte lider av dessa problem. Men att må bättre än vad man redan gör skadar ju aldrig!

Så här glad blir jag när jag har fått svettas rejält. I början tyckte jag också att det var jobbigt att komma igång men idag kan jag inte leva utan min träning! Jag mår så bra av den och jag blir faktiskt rent av lycklig utav den!!

  • Alla

Gillar

Kommentarer