Tillsatser gör oss sjuka och feta

  Tänkte att det var dags för ett "visste du att" inlägg igen:

Vid det här laget så vet nog de flesta utav oss att det inte är bra med mat med tillsatser i! Inga konstigheter där. Men det finns så många olika tillsatser att hålla reda på att man blir helt snurrig. Jag kan inte rada upp alla de ca 20.000 kemikalier som finns och som används i vår mat men vi kan ta ett exempel och det är på emulgeringsmedel.

Emulgeringsmedel används nämligen i nästan ALL färdigmat och i många andra livsmedel för att ge maten rätt konsistens. Forskningen har kommit fram till att emulgeringsmedel förändrar bakteriefloran så att tarmen lättare inflammeras!! Denna så vanliga tillsats kan alltså orsaka en rad olika kroniska inflammationer i tarmen och även metabolt syndrom, med fetma och förhöjda blodsockernivåer som följ. Inflammationerna kan också förklara varför vi äter för mycket.

Visste du att den genomsnittlige västeuropéen (inklusive svenskar) äter över 5 kg livsmedelstillsatser om året? Helt sjukt va!!

Nej, i det samhälle vi lever i idag så kan vi inte om vi ska leva på ett "normalt" sätt och inte behöva leva i något kollektiv på landet där vi odlar allt själva och slaktar allt själva, komma bort från precis alla tillsatser av all dess slag i maten MEN vi kan göra en enormt stor skillnad om vi tänker på vad vi stoppar i oss, handlar ekologiskt, lagar våran egna mat, äter mer frukt och grönt och börja skräp vägra, alltså minska på sockret, ät ute mindre, mindre godispåsar, godis och efterrätt ska vara lyx och inte en vardaglig självklarhet. Alla sådana små steg vi tar i rätt riktning kommer kroppen att tacka oss. Vi kommer att må mycket bättre, och det kommer att ge oss ett bättre (och förhoppningsvis längre) och hälsosammare liv eftersom kroppen kommer att må så mycket bättre. Det är vi väl värda va?!

Så när du står i mataffären och kanske känner dig osäker så kan du följa den här guiden.

Spara den gärna så att du har den i mobilen ifall du skulle glömma bort!

Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>

Gillar

Kommentarer