The next best thing

Kom ihåg jag sa att det här skulle bli en superbra vecka när det gäller träning!! Well, det kommer inte att bli exakt som jag hade tänkt mig. Ovanligt va? Jag tänkte att jag skulle prata lite om vad jag kallar för "the next best thing"! Det är det man får ta till när inget blir som man planerat det. I'll explain:

The next best thing

Det kanske inte blir de tränings klasser jag tänkt att gå på och på de tidpunkter jag planerat att gå på. Då får jag helt enkelt hitta the "next best thing". För mig kan det innebära att jag istället för att träna på gymet får träna i mitt hemma gym istället. Vi har skaffat oss ett enkelt gym i garaget. När tiden inte tillät mig gå iväg till gymet i går kväll kunde jag ändå klämma in ett litet mini pass av rygg och biceps i hemma gymet i garaget istället. Bättre än ingen träning alls. Därav "the next best thing".

Det är inte alltid lätt att hitta nya vägar när saker och ting inte blir som man planerat. Oftast är det lättare att strunta i träningen när saker strular. Men om man vill nå sina mål innan man fyllt 80 så måste man lära sig att hitta andra vägar. Att bara strunta i träningen helt och hållet är inte ett val jag känner att jag har råd att göra. Kanske någon enstaka gång men det får bara hända väldigt sällan. Annars är det lätt att "många bäckar små blir till en stor å" you know what I mean! Det kanske inte blir lika intensivt som planerat men nånting är bättre än ingenting.

Vad kan man då göra om man inte har något gym hemma?

Massor, man kan göra massor för att hålla i gång! T.ex så kan man ta en powerwalk eller en enkel joggingrunda istället. Ta trapporna istället för hissen och cykla till jobbet istället för att åka bil. Har man inte tid för det så kan man alltid göra sit ups, knäböj eller armhävningar. Man behöver inte göra träningen så komplicerad. Om man inte orkar kliva upp 30 min tidigare för att få träningen gjord så kan man alltid sitta i en statisk knäböj mot vägg eller jägarvila som det också heter, på jobbet tex. Man behöver inte ens byta om till gymkläder!

Här får ni se några enkla övningar man t.ex kan göra på jobbet. Ursäkta de dåliga och gryniga bilderna men kl var 05.30 på morgonen i måndags och jag hade bara mobilkameran. I full oversized jobbutstyrsel, getting my workout on när det finns tid för det! No excuses!!

Ser ut som jag sitter och skiter i skogen men ajja you get the point - det är knäböj du ska göra - på jobbet eller i hissen eller wherever, gör dem bara!

Det är inte alltid lätt att få livet att fungera. Det blir definitivt mer sällan som jag tänkt och planerat det än vad som faktiskt händer i verkligheten. Man ska få ihop ett varierande jobb schema som inte går att planera i förväg eftersom jag är vikarie, ungar, man, livet, hem och hus och sen sin egen tid då jag får gå iväg och träna. Det är inte alltid så lätt att få det att klaffa men det blir bra mycket enklare om man är fast besluten att göra allt i sin makt av att klara av det. Om man tänker positivt blir det oftast positivt. Mycket mer positivt än om man tänkt negativt i alla fall!

Nä nu har jag inte tid att sitta här och knappa på datorn något mera. Hoppas att ni alla får en bra dag!

  • Alla

Gillar

Kommentarer