That Sugar Film

 
 

Jag måste bara få rekommendera den här dokumentärfilmen om socker!! Många utav er har säkert redan sett den men för er som inte gjort det än så gå och gör det genast! Mycket av informationen vet man redan men dem förklarar allt på ett sånt bra och enkelt sätt som är så lätt att förstå och lätt att komma ihåg.

Filmen handlar precis som titeln förtäljer, om socker och vad sockret gör när det kommer in i kroppen och vilken påverkan det faktiskt har på många välfärdssjukdomar som tex vissa autoimmuna sjukdomar som tex diabetes men även hjärt- och kärlsjukdomar och liknande. Det är riktigt skrämmande hur snabbt det kan gå utför i kroppen när man äter mycket socker. Och det är skrämmande hur "lite" socker som behövdes i experimentet mannen i filmen gjorde när man tänker på hur en helt vanlig dag kan se ut för de flesta människor i samhället. Det roligaste är också att mannen i filmen byter till en helt vanlig kost, han lägger inte till extra godis, glass och läsk utan sockret skulle han få i sig via det som marknadsförs i butikerna som "hälsosam" mat som tex juicer och liknande. Och ännu mer skrämmande är hur de stora matjättarna står bakom socker industrin men jag ska inte säga för mycket utan jag ska låta er få se filmen istället.

Den finns gratis på SVT Play!

 
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>  

Gillar

Kommentarer