Städa hemma = Ät nyttigare

 
 

Det var ett tag sedan jag skrev i min lilla "visste du att" kategori. Idag är det dags att prata om att om man städar hemma så äter man nyttigare!

Ja minsann så är det. Forskare vid University of Minnesota har nämligen gjort en studie där de använde 34 studenter som fick arbeta i antingen en stökig eller en välordnad miljö. Efter 10 minuter fick eleverna frågan om de ville äta ett äpple eller en bit choklad. De som hade befunnit sig i det organiserade rummet var mer än 3 gånger troligare att välja äpplet! Summan av kardemumman är alltså att om ditt hem eller tex skrivbordet på jobbet återspeglar en känsla av disciplin, lär du även vara mer benägen att visa återhållsamhet på andra områden i ditt liv som tex att välja bättra val när det kommer till vad du stoppar i dig!

Av personlig erfarenhet kan jag intyga att detta faktiskt stämmer! När det är jätte stökigt hemma är jag långt mer sugen på skräpmat än när det är välstädat. När det är välstädat har jag knappt något sug för onyttigheter alls.

Slutresultat: Vill ni uppnå snabbare resultat med era kroppar, hem och städa med er!

Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//

Gillar

Kommentarer