Spinning skor

Tänkte skriva lite grann om spinning skor. Spinning skor eller cykel skor kan man använda både inomhus på en spinning cykel men även för utomhuscykling. Men idag har jag tänkt att fokusera på varför man behöver spinning skor. Med syfte på inomhus cykling, så kallad spinning?

Ja, varför behöver man ett par sådana här fula skor då? Man kan ju fästa fast foten i en så här strap som brukar finnas på pedalerna på nästan alla spinning cyklar? Kort svar: Ja, men nej det räcker inte! Ett par spinning skor är nödvändiga om du är seriös med din träning och vill få ut det mesta av den. Många tror att det bara är elitcyklister som använder spinning skor eller möjligtvis cyklist fantaster med lycra thights med extra rump kudde där bak! Men det är helt om bakfoten. Här ska jag lista ett par bra anledningar till varför du ska satsa på ett par bra spinning skor. Är du bara en hobby spinning fantast som går på ett par spinningpass på gymet? Bra! Jag vänder mig till dig!

 1. Ökad effektivitet

  Med ett par spinning skor ökar din effektivitet på cykeln så pass att du aldrig mer kommer att vilja gå tillbaka till vanliga skor igen! Med spinning skor får du till dragrörelsen på ett annat sätt. Du får också ett jämnare och finare flöde i cyklingen och man kan trampa med mera kraft vilket i sin tur resulterar i en mer effektiv träning.

  En spinning sko är uppbyggd från grunden för att vara effektiv och det är den främst tack vare en styvare sula och ett hälgrepp som gör att du ökar kraften runt hela pedalvarvet. Dessutom har man allt som oftast en kloss under sulan som fäster i pedalen likt skidbindningar för ännu bättre effektivitet och för att även kunna dra foten uppåt.

  Man klickar sig fast i pedalerna som man senare sitter fast i under cyklingen. Med en enkel vridning av hälen utåt kommer man loss

 1. Ökad Komfort

  Man får inte ont under foten av att piggarna på pedalen som skaver genom den mjuka sulan på dina vanliga träningsskor. Med en sko med mjuk sula kommer man dessutom till slut bli trött i foten och i förlängningen i benen då hela fötterna, underben med vad och lår samt gluteus maxi- och minimalus hänger ihop. Man får även svårt att ha foten i rätt position under cykelpasset med vanliga träningsdojjer.

  Nu finns det en uppsjö av olika sorters cykel skor /spinning skor med hårdare och mjukare sula och med en massa andra variabler. Jag ska inte gå in på alla dessas variabler i detta inlägg. Vill du veta mer om det så bör du fråga experterna som säljer dessa skor. Jag skulle dock rekommendera att du går till en riktig cykel butik och köper dessa skor. Det är för att 9 av 10 gånger så har de mer kunskap om cykel skor och vad som passar just dig och dina vanor än hos din vanliga sportbutik exempelvis Intersport och Stadium.

 2. Personligen tycker jag så här om spinning skor Jo, personligen kan jag VERKLIGEN rekommendera att du skaffar dig ett par riktiga spinning skor! Du kommer att märka en enormt stor skillnad. För mig var det som natt och dag! Visserligen vägde jag över 120 kg när jag började spinna. Men efter mitt första spinningpass på endast 30 min så hade jag riktiga skavsår under mina fötter där dessa piggar på pedalerna hade stuckit upp och skapat friktion genom sulorna på mina vanliga träningsskor. Idag har jag en normal vikt men mina spinning skor fortsätter att vara mig ovärderliga!! Skulle jag mot all förmodan ha glömt mina spinning skor hemma innan ett pass så står jag faktiskt hellre över passet än att spinna utan mina skor. Och jag hoppar inte över träningen för ingenting men där går min gräns! Jag har rekommenderat många vänner på gymet att skaffa sig ett par bra spinning skor. Varenda en har tackat mig efteråt och förstår inte hur de kunde spinna utan dem innan. Jag håller med dem! Det gör en enorm skillnad i träningen. Man presterar (läs bränner mer kalorier) mycket bättre!! Man får bättre grepp, är mer säker på cykeln, bättre balans, kan pusha hårdare, är inte rädd att ramla av, får inte ont i fötterna och faktiskt även får mindre ont i benen och mindre mjölksyra! It's a win win gott folk! Så ut mer er och köp er ett par spinning skor. Sen kan ni skriva här och tacka mig för ni kommer att ta er spinning träning till nya höjder! Lycka till!!

Gillar

Kommentarer