Sötpotatis macka

Recept på en vegan vänlig och super nyttig frukost - sötpotatis macka!  

Efter gymet i morse gjorde jag min frukost nr 2 och det blev en sötpotatis macka! WOW säger jag bara!! Det måste vara en av de godaste frukostar jag någonsin ätit!!! En favorit jag nog kommer att äta var och varannan dag!

Denna sötpotatis macka är dessutom superenkel att göra. Man skär bara sötpotatisen på längden i smörgås tjocka skivor. Har man lite tid så kan man med fördel slänga in dem i ugnen med lite olivolja ringlat över dem. Det tar bara ca 10 min i ugnen. Under tiden kan man förbereda guacamolen och skära tomaten.

Har man ont om tid? Inga problem! Släng in skivorna i brödrosten och sätt temperaturen till ganska högt. Typ högsta. Där man annars skulle bränna ett vanligt bröd. Slänger du in dem i brödrosten så låt dem i så fall gå två omgångar så att dem bli igenom kokta och mjuka. Sätt nu på valfritt tillbehör.

Personligen tyckte jag att det var sjukt gott med en enkel guacamole med körsbärstomater, salt och oregano på ena sötpotatis mackan. På den andra hade jag Oatley's "på mackan" vilket är som en philadelphia ost typ och till det tomater och krasse. Inte nog med att det var vansinnigt gott men det är också superhälsosamt och vegan vänligt! Bra va!!

Alltså gott folk, ni MÅSTE prova det här! Det var så sjukt gott att jag var tvungen att göra två mackor till varav min man snodde ena! Det här kommer jag förmodligen att äta tills det kommer ur öronen på mig ;)

Gillar

Kommentarer