Soppa för själen

Ibland har man vissa dagar där man bara behöver en god comfot food soppa som helar själen. Eller så är man sjuk och behöver en god kycklingsoppa som gör så att man mår bättre.

Vad det nu är man behöver så har jag ett gott recept till en sån soppa som kan få vem som helst med vad de än går igenom att må lite bättre i alla fall. Dessutom är den superduper enkel att göra! Glömde jag att säga att den också är supergood och träffar en mitt i prick?!

Anyhoo, så här gör du:

  1. Koka upp vatten i en kastrull (ca 1-1,5 liter för 4 personer)
  2. Köp en grillad kyckling. Ta av skinnet, skär kycklingen (så mycket du vill ha) (jag brukar bara ta det vita köttet till soppan och så sparar jag det mörka köttet till lunch någon annan dag) i mindre kubliknande bitar och häll i kastrullen med det kokande vattnet(låt kycklingen koka med hela tiden, den blir godare så)
  3. Skala och skär morötter (ca 3-4 normal stora) i skivor och häll i kastrullen (helst ekologiska)
  4. Lägg i en kyckling buljongtärning i vattnet (helst ekologisk)
  5. Tillsätt salt, peppar, oregano och annan smakrik krydda (jag har i Adobo, finns på en del Vivo där de har spanska produkter) (Om man är sjuk är det jättebra att ha i lök, chili och vitlök. Chilin har capsaicin vilket är bra om du är sjuk, vitlöken har ju aniflamatoriska egenskaper och löken likaså och så ger det lite mer smak också vilket aldrig skadar. Går självklart bra att ha i fast man inte är sjuk)
  6. Lägg gärna i lite majs eller en majskolv delad i 4 bitar. (Vet inte varför men det har man alltid i karibiska kyckling soppor plus att det är gott och så lite kolhydrater så det gör inget)
  7. Om man vill kan man även ha i lite Risoni på slutet (jag hade i ca 0.7 deciliter risoni för 4 personer) Det finns nog inga fullkorns risoni men det blir så jättelite när man gör en hel soppa så jag tycker det är ok ändå plus att det gör det där lilla extra
 

Ja nu är det bara att njuta och känna hur man genast mår lite bättre. Deesutom är den väldigt god, hälsosam, fettsnål och bra om man vill gå ner i vikt eller om man är sjuk. Bra och god mat helt enkelt! Lika gott till lunch som middag!

  Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>  

Gillar

Kommentarer