Sluta underskatta dig själv!

Det här är något jag ofta stöter på. Folk som inte inser att med lite järnvilja så kan man visst. Det jag vill göra är att ruska om den som tänker så och säga:

Ja precis, sluta upp med att underskatta det du är kapabel till här i livet! Jag vet att det inte är lätt, jag själv faller offer för ett sådant tänkesätt ibland där jag verkligen tror att jag inte kan göra något eller där jag verkligen tror att jag har gett mitt allt och lite till.

Så vad kan man då göra för att ändra detta mönster av tänkande?
Tja, sluta tänka! Sluta tänka på hur hård eller jobbig uppgiften kommer att vara eller hur mycket arbete det kommer att ta från din sida. Tillåt inte dig själv att vara negativ på något sätt eller i någon form. Om du känner negativt inför de uppgifter som du har till hands, (det kan ex vara till att träna) stanna up, bryt det tankemönstret och bara, helt enkelt, gör det du skulle göra!

Hoppa fallskärm!
Ja med tanken illa fall. Det man måste göra i det här läget är ungefär som att hoppa fallskärm. Den känslan jag pratar om är ungefär samma sorts känsla som att kasta sig ut från ett flygplan (med en fallskärm förstås) Kommer du att överleva? Vem vet! Men du vet att den känslan man får efteråt är den bästa känslan, du vet den där oövervinneliga känslan, så man gör det ändå. Ja, nu behöver man ju inte bokstavligen hoppa ut ur ett flygplan för att få uppleva liknande om inte samma typ av känsla, men nästa gång du tror att du kan inte göra något: STOPPA den tanken genast och så går du och bevisar för dig själv att du visst kan göra det!

 

 

Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('');
// ]]>

 
  • Alla

Gillar

Kommentarer

Sophie
,
WOW, så bra skrivet!! Verkligen peppande! Jag brukar också falla för det ibland men efter att jag läst ditt inlägg så är jag definitivt mer motiverad att slå bort den negativa tanken direkt. Tack för det inlägget!!
juliefitness
,
Tack så mycket!! Kul att jag kunde motivera någon!! Vad glad jag blir!