Salad bowl

Igår fick jag endast sova 4,5 timme efter att jag jobbat natt. Var tvungen att hämta min minsta på skolan ganska tidigt och sen var det basket träning för min äldsta och sen kvällsträning för min egen del. Visste att jag inte skulle orka göra någon middag efter träningen så jag slängde ihop en enkel sallad innan träningen och skyddade den med plastfilm och allt höll sig superfräsht till jag kom hem igen och det blev dessutom så otroligt gott i sin enkelhet!

Jag använde endast det jag hade hemma vilket var lite blandade eko salladsbladsmix, lite riven rödkål, ca en 1/2 riven rödbeta, 1 hel avokado, några gula och röda körsbärstomater och färsk persilja från min egen odling och lite krasse. Allt slängdes i en skål allt efter hand jag hade rivit och skurit färdigt. Det tog max 5 minuter att göra och resultatet blev en vacker "salad bowl" som smakade ljuvligt gott och de rivna rödbetorna gjorde salladen extra saftig och god.

Salladen i sig var så god och så pass kompletterande att man lika gärna skulle kunnat äta den precis som den är och gjort måltiden till en raw och vegan middag men denna gång valde jag att servera kycklinglårfiléer till salladen ;) som jag hade kryddat innan träningen och som jag sedan bara grillade i en sån där bordsgrill. Max 5 minuters arbete efter träningen. Passade mig perfekt! Dressingen gjorde jag på eko olivolja och rödvinsvinäger, salt och peppar. Enkelhetens dressing!

Summan av kardemumman; ibland när man bara tar vad man har så blir det oftast det godaste recepten. Här en enkel god och supernyttig sallad. Hoppas den skänkte lite inspiration till er som inte vet vad ni ska hitta på till middag :)

Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>  

Gillar

Kommentarer