Så vem är jag?

Ja det är en bra fråga haha

För att förstå min resa kan det vara bra att förstå min bakgrund så här kommer berättelsen om mig:

Jag är en tjej vars mor kommer från Norrland och hon är halv same och halv svensk. Pappa är från Dominikanska Republiken, han är halv svart, halv indian och med lite stänk av spanska morer också och när han var runt 8 så flyttade han och hans mamma och bror till New York, närmare bestämt Washington Heights. När han var runt 20 års åldern så hälsade han på en vän i Sverige och föll pladask för min mor och min mor föll lika pladask för min far.

När jag växte upp var det inte så lätt att veta vem jag var, min identitet. Jag var ju både svensk och inte, same och inte, indian och inte, svart och inte och inte såg jag ut som någon utav dem heller. Ser svensk ut men ändå inte, spansk ut men ändå inte, svart ut, men nej absolut inte, min rumpa möjligtvis. Ja det var inte så lätt att hitta tillhörighet kan man säga, inte på den tiden när det inte fanns så många andra som mig i alla fall.

Jag växte upp med en längtan om något större. Jag hade nog en längtan efter mycket annat än just den staden jag kommer ifrån. Jag ville i väg, jag ville någonstans, jag ville hitta hem, jag ville se världen. Fick jag bara åka till USA så visste jag att jag skulle bli ok. Alla trodde ju att det bara var en fas, men jag visste att det var for real. Jag skulle dit, så är det bara. Och vem vann? Jo tjejen som aldrig ger upp. Det är jag det. Säg att det är omöjligt så ska jag bevisa för dig att det är möjligt. Inget är omöjligt!! Jag måste hitta en väg och det var just det jag gjorde. Jag hittade en väg till USA! The land of opportunities! I made it!!

Så vem är jag idag? Idag är jag Julie, gift med mannen from over däär. Jag flyttade till USA, bodde där i några år både i New York och i Florida. Fick ett barn där i Florida och ett barn här i Sverige. Två pojkar, Joaquin och Colin heter dem. Idag bor vi i Stockholm.

Läs nästa inlägg för vad som hände sen........

Gillar

Kommentarer