Roligaste loppet ever!

The Color Run 2017

Ja det var verkligen det roligaste loppet ever! Efter Tough Viking 2017 så svor jag dyrt och heligt att jag aldrig mer skulle springa så mycket som en meter ever again i mitt liv! Några av mina blogg kollegor är vittnen på att jag sa det ;) Innan Tough Viking så hade jag pratat med några i min familj om att jag skulle vilja springa The Color Run senare i år men efter Tough Viking så ville jag bara glömma bort att jag hade försökt få ihop ett gäng till The Color Run. Men lite vila och lite semester på det så kunde jag inte hålla mig borta när flera ur min familj gjorde mig påmind om att jag tidigare hade försökt få med dem till detta lopp så jag signade up för The Color Run.

Träningsvärk som får mig att känna mig som 80 år

Kom ju hem i onsdags förra veckan från 3 veckors semester i solskensparadiset Florida. Jag tränade två riktigt tuffa pass på torsdagen och fredagen med tanken att jag nog inte kommer få sån fruktansvärd träningsvärk. Jag hade ju tränat lite i Florida så det skulle säkert gå bra. Eh, NOT det gick inte så bra alls. När jag vaknade i lördags morse så kunde jag knappt gå. Det var katastrof! Jag var tvungen att ta värktabletter för att ens kunna vara med på loppet. Jag svor dyrt och heligt även när vi stod vid start linjen att jag kommer att gå mestadels av loppet på grund av att jag hade så ont i benen från träningen innan. Men med flera hundra om inte tusen supertaggade människor runt omkring en så kan man ju inte gå heller! Adrenalinet gjorde så att jag fick orken att springa.

Denna gång sprang jag också med betydligt bättre hållning än på Tough Viking! Under de första hundra meterna så tänkte jag att "Oh crap! Vad har jag gett mig in på?! Får jag gå nu" men jag höll ut och jag sprang hela loppet. Det var ju bara 5 km. Det är mest psykiskt för mig. Jag psykar mig själv att jag inte kan men med lite mental pepp och underbara människor och funktionärer på loppet som gav en high fives under hela loppet så orkade jag springa med bra form ända in i mål. Det var bara någon uppförsbacke som jag powerwalkade mig igenom men annars så flöt det på riktigt bra. Vacker utsikt var det också genom hela loppet! Man sprang genom Tantolunden och man fick titta på alla fina rabatter vid kolonistugorna och sen ut vid vattnet och klipporna där folk låg och solade.

Roligaste loppet ever!

Väldigt kul var det också att vid varje km så sprutade det färg på en. Ja, det här loppet var verkligen det roligaste loppet ever! Man var som barn på nytt! Vi sa det att vi kommer att göra det här till en tradition. Vi ska springa det här loppet varje år! Klart roligaste loppet ever!

Gillar

Kommentarer