Raw och eko

Jag försöker att köpa så mycket eko so jag kan och har råd med. Dessvärre kostar det ju mer med eko mat men det är en investering som jag är villig att göra så långt plånboken tillåter. Fast jag brukar strecha matkontot varje månad så att jag ska ha råd med eko mat för jag tycker att det är värt det helt enkelt. Det är bra för miljön, bättre för djuren och definitivt bättre för mig så man får helt enkelt offra någon annan stans.

Jag hade slut på kokosoljan så jag var iväg och handlade ny. Ekologisk och utan lukt och smak för jag är inte helgalen i kokos smaken. Det kan lukta gott när man smörjer in sig i det men jag gillar inte att all mat smakar kokos så det får bli utan lukt och smak helt enkelt : )

Sen köpte jag även en påse med Maca. Det är en ekologiskt raw food. Den är även känd som peruansk ginseng.

Macas främsta egenskaper är att den ger:

  • Ökad fysisk styrka och uthållighet.  • Balanserande verkan på hormonsystemet.  • Ökad förmåga att hantera stressorer - både fysiska och psykiska.  • Ökning av libido (sexuell lust och förmåga).


Vad är så speciellt med maca?
Maca klassas som en s.k. adaptogen en ört eller växt som stärker kroppens förmåga att hantera påfrestningar och stress. Dessa växter sägs vara allmänt stärkande för kroppens homeostas (= inre balans eller jämnvikt). Maca är en mycket näringsrik mat som innehåller stora mängder av vitaminer, mineraler, enzymer och samtliga essentiella aminosyror (ofta svårt att från en enda växt-källa).

Enligt en David Wolfe - författare till bl.a. "Superfoods - Food and Medicine of the Future" - kan Macapulver ge samma fördelar som en hög-proteindiet p.g.a. sitt höga innehåll av hormon föregångare och aminosyror, utan att påfresta njurarna på samma sätt som höga mängder animaliskt protein kan göra.

Macapulver har en imponerande samling lättupptagliga mineraler; bland annat kalcium, magnesium, järn, zink och jod m. fl.. Maca är även rikt på vitaminerna B1, B2, C och E.

Det finns en stor samling av aktiva fytokemikalier (växt-kemikalier) i Maca, inklusive den legendariska macamid och macaenes, som varit ämne för mycket forskning särskilt bland traditionell kost för ursprungsbefolkningarna i Peru - där den använts traditionellt för att stärka fruktsamhet och styrka.

Har även hört att många atleter använder sig utav detta Maca pulver som en PWO på grund av dess naturliga uppiggande effekt. Själv har jag aldrig provat detta Maca pulver men det låter ju onekligen väldigt bra och intressant så jag tänkte leka försöks kanin. Jag uppdaterar bloggen lite senare med om den är så bra och uppiggande som dem säger. Håll utkik and wish me luck!

 
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
 

Gillar

Kommentarer

Viccys Biffblogg!,
Låter som rena superpulvret! 😊
lwww.biffdricka.blogg.se
juliefitness
,
Ja visst gör det!! Jag tog min första dos i dag innan min PW och jag kan inte säga att jag fick någon mega kick direkt men jag hade ett jämt och fin tempo, blev inte trött och nu runt 15 tiden när man ibland kan bli lite seg om man inte rör på sig så känner jag inte alls någon seghet. Jag känner mig rätt klar i bollen 😊 så so far so good! : )