Pulled salmon wrap

Jag har fått äran att prova något nytt genom Buzzador, nämligen pulled salmon wrap. Det är dem rosa förpackningarna till allra längst till höger. Det är en av Santa Marias nya street food edition. Jättespännande! Lite sådär food truck style. Jag var lite skeptisk till hur det skulle smaka, "en lax taco?", tänkte jag? När ungarna kom hem från skolan och såg paketen så utbrast dem: "Jaaaa mamma, tacos!" Varpå jag var tvungen att förklara lite oroligt att "ja det är typ tacos fast med lax". Jag hoppades på att dem skulle vara ok med det och dem verkade infinna sig i detta nya koncept. Det såg ju faktiskt väldigt gott ut på bilden!

Vad är en Pulled salmon wrap?

Chapati är ett klassiskt indiskt tunnbröd. Fylls med saftig lax kryddad med fräsch ingefära och en touch av chili. Toppas med mild yoghurt och Lemon Chutney

Jag hade tagit ut 4 laxfiléer ur frysen på morgonen som nu hade tinat. Det var dags att börja laga dem här pulled salmon wraps. Jag började öppna kryddpaketet och till min förvåning så fanns där en plastpåse! Jag började läsa på paketet och tydligen skulle man stoppa ner laxfiléerna i den här påsen tillsammans med lite smör och 0.5 dl vatten och sen försluta påsen. In i ugnen med alltihop i ca 20-25 min. Sen skulle man dra isär laxen med två gafflar så att den blev som "pulled". Till det skulle man värma chapati brödet (som är som ett tortilla bröd ungefär) i en torr het stekpanna. Sedan skulle man fylla wrapsen med spenatblad, laxen, yoghurt och den här väldigt goda lemon chutney som kommer till.

Så här såg det ut från start till slut:

Min ärliga recension  

Min hundra procent ärliga recension är att jag faktiskt var väldigt skeptiskt till hur det här skulle smaka!! Lax i en tacos liksom?! Njae inte min stil! Men jag är så otroligt glad att jag fick prova det här genom buzzador för jag hade nog inte provat det annars. Hela familjen ÄLSKADE det!! Vi, min man och jag och våra två pojkar snart 8 och 11 blev alla 4 lika glatt överraskade över hur gott det var! När jag skulle laga maten tänkte jag att det kanske skulle vart godare att ha vanliga salladsblad i wrapsen men jag är glad att jag följde receptet och använde spenat istället för det passade perfekt till!! Kryddan till laxen får alla tummar upp också!! Den var så god att jag definitivt inte bara kommer att repetera denna maträtt men jag kommer även att köpa kryddan (som heter ginger and chilli spice) för sig och blanda den med lax precis som till wrapsen fast servera lax med den kryddan till typ tagliatelle! Mums filibaba!! Japp, denna uppfinning från Santa Maria, Pulled Salmon Wrap får 5 stjärnor av 5 möjliga från mig!!!

Gillar

Kommentarer