Proteinbollar med grönkål och chia

Tänkte att jag kanske skulle bjuda på ett litet recept som innehåller grönkål eftersom jag just tjatat om hur bra det är med grönkål i mitt förra inlägg ;)

Nämligen Proteinbollar gjorda med kyckling, grönkål och chia!

Det här receptet är tillagat på ett skonsamt sätt innehållande grönkål och chia så de är verkligen nyttiga och passar många vare sig man vill gå upp i vikt eller ner i vikt. De är lika goda att äta kylskåpskalla, rumstempererade eller upp värmda. Lätt att ha med sig i väskan som mellanmål också!

Proteinbollar med grönkål och chia 20 min ångkok + 10 min prep

Det här behöver du:

  • ca 2 Kycklingbröstfilér (men det går lika bra med resterna från gårdagens valfria kyckling delar som blivit över)
  • ca 120 gr Philadelphia ost (Jag använde mjölkfritt alternativ. Går lika bra med Oatlys crème fraiche. Supergott med det också!)
  • ca 85 gr Grönkål
  • 2 tsk Chia
  • Citron zest av 1 citron
  • 1 Vitlöksklyfta

Så här gör du:

  1. Ångkoka kycklingen (om den var rå innan. Ångkokt är hälsosammast) i ca 20 min. När det är ungefär 5 min kvar kan du lägga i grönkålsblad och låt det ångkoka tillsammans. Tillsätt 1 klyfta pressad vitlök till kycklingen och grönkålen.
  2. När det har ångkokat färdigt, skär kycklingen och grönkålen ganska smått
  3. I en skål, blanda Philadelphia osten (eller mjölkfritt alternativ se ovan) skalet av 1 riven citron och ca 2 tsk chia frön. Blanda runt och tillsätt sedan kycklingen och grönkålen. Salta och peppra och blanda runt allt noga tios det är finfördelat.
  4. Forma små bollar. Ät och njut!
       
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//

Gillar

Kommentarer