Precis i rättan tid!

I går var jag på stan och skulle handla lite förnödenheter efter semestern och hämta paket från Posten. När jag kom hem från stan så kom jag på att jag hade glömt att köpa havremjölk. Irriterande för jag behövde verkligen det men det fanns inte en chans att jag skulle gå ner på stan igen med ungar och allt. Jag glömde bort det ett tag och så fortsatte jag med mitt och så kom jag på att "ja just det jag har ju inte tagit mina vitaminer och mineraler idag".

Tog fram alla pillren men när jag kom till probiotika tabletterna så fanns det bara en kvar och i omega 3 burken ekade det tomt. "Jaha tänkte jag, måste beställa nya hos Bodystore asap". Tänkte att jag skulle öppna paketet som jag fått från Bodystore och i denna månads paket låg precis allt som jag behövde, 1 paket havremjölk, i burk probiotika och en burk omega 3. Precis vad jag behövde och precis i rättan tid! Tack Bodystore! Som bonus fanns även med stevia droppar som jag velat prova ett tag och även en chokladkaka sötat med stevia - perfekt för nattens tröttaste timmar när jag ska jobba 3 nattpass!!

 

Havremjölk- Jag väljer att dricka antingen havremjölk eller mandelmjölk på grund av att jag bör hålla mig borta från produkter med mjölkprotein och i den kategorin ingår ju allt som har med mjölk att göra, yoghurt, fil, kvarg, ost, grädda you name it! Jag bör hålla mig undan det p.g.a min MS. Det är nämligen så här att när man har MS och även andra autoimmuna sjukdomar och äter tex livsmedel men mjölkprotein i så är det så här att våra immunförsvar får arbeta väldigt mycket för att få bort det här proteinet ur kroppen. Ett protein som faktiskt inga människor egentligen tål men har man ett välfungerande immunförsvar så arbetar bara immunförsvaret bort det och så är det inte mer med det men vi med en autoimmun sjukdom vill inte att våra immunförsvar ska jobba så hårt för då, som i mitt fall med MS, börjar även immunförsvaret att attackera myelinet, det skyddande höljet kring närvtrådarna i hjärnan för den tror att det också är något farligt som ska bort. NO GOOD!

Probiotika- Det väljer jag att ta som ett kosttillskott eftersom jag inte får i mig några mejeriprodukter alls. Det är ju bra för magen med alla bra bakterier som mejeriprodukterna har så därför behöver jag tillföra mig dem i tablettform. Jag gillar märket Vitaprana för det är även vegananpassat och då känns det extra bra. Probioprana är en probiotika med nyttiga bakterier som är bra såväl för tarmfloran och immunförsvaret och varje kapsel innehåller 2,5 miljarder levande mjölksyrabakterier med bakterier från åtta olika bakteriestammar. De så kallade nyttobakterierena hämmar tillväxten av skadliga bakterier och hindrar dem att nå tarmens slemhinnor där de får näring. Super dupera för magen och om man blir lite hård i magen ibland så är det här verkligen bra tabletter som jag kan rekommendera för det hjälper till att man får gå på toan regelbundet. Just nu har Bodystore.com rea på den också så passa på!

Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//

Gillar

Kommentarer