Power mondays

Power mondays at the gym

Jag brukar ha något jag kallar för Power fridays men inte allt för sällan får jag även ha Power mondays. Dessa power dagar innebär att jag får träna 2 pass på samma dag. På måndagar är det först en lunch spinning och sen på kvällen är det ett pass som heter challenge som är just det, rena rama challenge. På fredag börjar dagen med ett challenge pass kl 06.15 och avslutas med ett spinningpass till lunch. Jag älskar när jag får till mina power mondays och power fridays! Jag känner mig liksom så powerful när jag klarat av dem passen ;)

Som vanligt i morse så innan spinningen så var jag faktiskt bara så där halvsugen på dubbla pass idag. Hade inte riktigt återhämtat mig från helgen och sista jobb nattpasset så jag var hur seg som helst. Men jag tog mig en ordentlig dos pwo och så satte jag mig på cykeln. Allt eftersom min pwo började verka i kroppen så blev jag allt mer peppad att klara av detta spinningpass.

Apple Watch puls mätning

I fredags så sa min Apple Watch att jag hade bränt mer kalorier än jag någonsin tidigare hade gjort på ett spinningpass så jag blev motiverad av att försöka bräda mitt lilla rekord. Jag höll stenhård koll på pulsen under hela passet. Vad jag inte märkte var att jag på något sätt hade råkat att komma åt paus knappen på klockan. Det märkte jag efter att 35 min hade gått. Jag kom tydligen åt pausknappen vid den 17 minuten!! Crap! Jag hade ju alltså missat att registrera hela 18 minuters hårt slitandes på cykeln!!! Oh noooooo!!!

Jag som hade haft min puls uppe i över 150 flera gånger!! Det är väldigt högt för att vara mig!! Min vilopuls ligger på 52 i snitt och när jag har hjärtat i halsgropen och ligger i min fettförbränningszon så brukar jag ha ca 135-147 och det är väldigt bra enligt min puls. Nu låg jag som sagt över 150 flera flera gånger. Jag satte på klockan igen men efter ca 10 min så märker jag att jag råkat pausa den IGEN!! Nu blev jag sjuuuukt irriterad för nu hade det gått ca 10-13 min utan registrering igen!! Och jag som hade kämpat så för att försöka komma ifatt och ta igen mina första förlorade 17 min! Nu var jag fly förbannad!! Men det var ganska bra att jag blev så arg för jag tog i som jag aldrig gjort förr ;) Det kanske var bra att jag blev förbannad hahaha.

Frustration bränner kalorier

Jag fortsatte att ta ut min frustration på min gräsmatta när jag kom hem. Jag försöker nämligen plantera ner 2 hortensia buskar i en hörna men överallt i den hörnan så är det bara gigantiska stora stenbumlingar! Jag slet och slet som värsta djuret för att försöka flytta på dessa stenbumlingar. Jag lyckades nästan. Min man får hjälpa mig när han kommer hem från jobbet sen. Jag har redan förvarnat han vad som väntar på han när han kommer hem moahaha moahaha. Men det var värt mödan i alla fall för under den timmen som jag spenderade i trädgården efter gymet slitandes med dessa stenbumlingar så lyckades jag bränna hela 366 kalorier! Sa ju att jag slet som ett djur!

Nä nu måste jag vika lite tvätt och dammsuga golvet i hela huset innan det är dags för träning nr 2 för idag. Hittals har jag lyckats bränna hela 1010 kalorier i ren aktivitet! Vänta bara tills jag är färdig med träning nr 2! :)

Gillar

Kommentarer