Odlad lax vs. vildfångad lax

Här om dagen la jag ut en bild på instagram och skrev och berättade lite om lax. Odlad lax vs. vildfångad lax. Ville dela med mig och tipsa om vart man kan köpa vildfångad lax för en billig penning. Tänkte även att jag skulle dela med mig om den infon även här på bloggen. Det var den här bilden jag la upp:

Och det var den här texten som jag skrev på Instagram:
"Dagens Mattips: De flesta som känner mig har fått höra mig tjata om att man inte ska äta odlad lax. Inte nog med att den är fullproppad med antibiotika och inte har någon naturlig Omega 3 i sig, dessutom har WHO gått ut med en rapport för något år sedan om att odlad lax är så farlig att man inte ska äta den mer än 3 gånger per år pga av den ökade cancer risken!! (Bara för att nämna några få skäl till varför odlad lax är dåligt att äta) Hur som haver så är det ju väldigt svårt att få tag på vildfångad lax och hittills har jag endast hittat en hel pinklax på Willys som inte är odlad och dessutom Msc-certifierad och kravmärkt. (Den till vänster på bilden) (Har letat i hela Storstockholms området ungefär) Det är ju jättebra att dem haft det men ibland är det lite jobbigt och bökigt att alltid behöva laga till en lax med fjäll och skin och ben, huvud och allt osv. Men här kommer alltså dagens mattips, eller laxtips kanske: Nu har Willys även införskaffat vildfångade, krav märkta, Msc-certifierade laxar i vakuumförpackade portionsstorlekar!!! (Den till höger på bilden) 1 kg för 68 kr är helt överenskomligt också!! Tack Willys!!"
  Ja, jag blev riktigt glad när jag såg att Willys hade tagit in den här andra laxen som är så mycket lättare att laga till. Jag hade inte vart på Willys på ett tag men nu hade de som sagt tagit in den där andra laxen också vilket klart underlättar för oss som vill hitta de bästa alternativen till en bra och sund kropp  

Den hela nyckelhålsmärkta msc-certifierade pinklaxen:

 

Den vildfångade nyckelhålsmärkta Msc-certifierade laxen i portions storlekar à ca 100 gr:

Snart ska ni även få ett smaskigt recept på lax så håll utkik!

  Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//  

Gillar

Kommentarer