Nytt hus

 

Jag har vart lite tyst de senaste dagarna här på bloggen men det är för att jag har vart väldigt upptagen med att köpa hus!!! :) Japp, vi har gått och blivit med hus i helgen! Äntligen har det blivit sant! Något jag har längtat efter i hela mitt liv och i helgen hände det!

Det känns så skönt att den stora väntan äntligen är över. Vi sålde ju vår lägenhet och sedan dess har vi hyrt ett hus av några som provade på att jobba i Australien. De hade sagt till oss att de antingen skulle komma tillbaka i juli eller mest troligt i december. Vi trodde eller hoppades på att få stanna tills december för att ha god tid på oss att hitta ett hus som vi kunde känna oss nöjda med men nu blev inte hans arbete förlängt där borta "down under" så de kommer hem i juli istället!

Paniken växte för nu skulle vi vara ute inom 3 månader och det är jättesvårt att hitta lägenheter att hyra här i den stad vi bor i och dessutom fanns det typ inga hus ute för försäljning och de få som fanns ute var ruckel eller hade riktigt stora renoveringsbehov vilket inte vi känner att vi vill hålla på med. Vi är inte så kräsna med att allt ska vara perfekt med huset men det ska ändå kännas rätt och vara något som man känner att man kan få ett hus att bli ett hem utan at behöva renovera upp det i 10 år först. Med en marknad tom på hus i den stad vi vill bo i och inga lägenheter att hyra insåg vi att vi kanske måste behöva campa över sommaren tills vi hittar någonstans att flytta, någonstans med ett riktigt tak över huvudet! Inget vi direkt såg fram emot, ja ungarna gjorde väl det men inte vi mamma och pappa.

Men i helgen så löste sig det problemet som sagt och det kännas riktigt bra nu när alla nervösa känslor har lagt sig. Det är ett jättestort beslut och man vill ju känna att man valt ett hus man verkligen kommer att älska och trivas i och att man inte köpt det bara för att det var bråttom att hitta något. Det var vi väldigt tydliga med att hellre campar vi än att köpa något som inte egentligen var rätt. Under helgen när vi väntade på om han skulle acceptera vårt bud, och innan vi skrivit kontrakt och innan allt var klart så har jag haft en emotionell berg och dalbana av nervositet inom mig men nu känns det som om jag börjat landa och för var timme som går så blir jag bara gladare och gladare för det känns verkligen som vi valt rätt hus! Ska bli så kul att få fixa upp det och göra ett hus till ett hem. Jag kommer att skriva och berätta lite mer om huset och allt som vi planerar för det allt eftersom tiden går och vi har råd att fixa till det. Just nu är jag i lala land i ren lycka!!

Nu ska jag ta dem känslorna och gå och träna lite spinning! Känner att det kommer att gå undan på den där spinning cykeln i dag ;)

    Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//
 
  • Alla

Gillar

Kommentarer