Ny kost!

 

Ja, nu är jag på banan igen! Förra veckan blev det inte riktigt lika mycket bloggande som jag hade föreställt mig. Det var en helt super hektisk vecka. Mycket träning blev det men där emellan skulle jag också jonglera jobb, ett barn med vattenkoppor, en middagsbjudning, storstädning hos mormor, storstädning hos mig inför en privat visning av våran lägenhet, ett helt nytt kostschema, andra sonens basket började igen och typ hundra saker till. Så kan det vara ibland.

Som jag nämnde började jag även med ett nytt kostschema. En mer low carb variant. Inte strikt LCHF men en liberal form av LCHF med max 50 gr kolisar per dag. Min PT och jag kom fram till att jag kanske borde prova en mer low carb variant av diet istället. Jag får ju medicin för min MS (Multiple Sclerosis) och med den medicinen så får man tydligen mycket ketoner i kroppen vilket är något som LCHFare strävar efter och efter att ha ätit extremt noga efter dieten som min PT hade räknat ut för mig så hände ingenting på vågen på ett par veckor. Det stod helt totalt blixt stilla. Varken upp eller ner och då fick jag den briljanta idén att kanske prova en mer low carb version istället. Skälet till att jag inte följer en helt strikt LCHF diet är därför att eftersom jag har MS så bör jag inte äta mjölkproteiner (alltså grädde, mjölkbaserat smör, ost, kvarg etc) och transfetter för det förvärrar och ger upphov till mer skov och att äta strikt LCHF utan att få äta en massa ägg, bacon och grädde är inte superenkelt. Dessutom tror jag på den magiska kraften bakom glutenfria havregryn så därför valde jag en liberal LCHF variant på min kost. För mig blir det havregrädde istället men jag måste se till att det inte blir för mycket kolhydrater bara. Sen får jag äta max 2 ägg per dag så det blir mycket kokosolja, olivolja, avokado, oliver och lite nötter men även där måste jag vara försiktig. Så det är inte det lättaste för mig som måste kombinera en MS kost med en low carb kost men jag är beslutsam att klara det i alla fall. Därför var det lite svårt förra veckan med att få ihop allt annat samtidigt som att komma på vad jag skulle äta. Denna vecka känner jag mig lite säkrare i kosten men jag tar hemskt gärna mot lite råd från er andra där ute som äter enligt LCHF riktlinjer. Vad äter ni? Kom ihåg, inget mjölkprotein alternativ tyvärr :/   Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>  
  • Alla

Gillar

Kommentarer