No Meat Mondays

Nej, jag är inte vegetarian men min man har tjatat på mig om att vi borde äta mindre kött och visst han har helt rätt men problemet är både han och jag är riktiga köttätare - carnivores. Aarrrgggh (lejon ljud) Men som sagt så inser vi båda två att detta beteende inte är det bästa för varken oss eller djuren. För mycket rött kött är ju inte bra för kroppen, inte fläsk kött heller och då återstår väl bara fisk och fågel vilket kan bli lite långrandigt och så där jättetråkigt om man måste äta det varje dag så från och med i dag, på min mans beordran och med lite motstånd från mig så har vi nu instiftat No Meat Mondays.

Ok jag ska erkänna, vi är inga riktiga vegetarianer så det blev faktiskt lite kött till mellis och lunchen, bara lite tunt skurna rökta kalkon skink skivor så det var inga blodiga stekar direkt så för att vara första måndagen i denna nya regi så tycker jag faktiskt att jag klarade mig ganska så bra.

Till lunch blev det en sallad gjord på fullkorns couscous, kidney bönor, ruccola, rökt strimlad kalkon (som skink skivor), valnötter, 3% feta ost tärningar och lite balsamico crème strimlat över allt. Yummi!

En utav mina mellisar blev en protein smoothie med en halv banan, 1 apelsin, 20 gram frysta jordgubbar, 20 gram french vanilla one whey från Fitnessguru och is. Väldans gott det med och sådär rosa och fin : )

 

Och till middag blev det som sagt en riktig meatless monday middag. Inte helt lätt att komma på vad man skulle ha i för att det inte bara skulle vara kolhydrater och fett men till sut lyckades jag få till det att passa mina macros. I grytan finner man morötter, palsternacka, lök, vitlök, haricots verts, kidneybönor, buljongtärning, persilja, lagerblad, färsk rosmarin, chili pulver, ajvar, olivolja, salt, peppar. Till det severades det också 0,1% kvarg och solrosfrön till topping. Det var väl lite smart med min topping va?! Måste ju få i mig mer protein och det blev faktiskt riktigt gott med det till.

För att inte vara en vegetarian utan med lite skam i rösten, en riktig köttätare, så är jag faktiskt riktigt stolt över min allra första egen komponerade vegetariska gryta. Det ser kanske inte så gott ut på bild men jag kan garantera att den var riktigt god. Och om jag tycker att den var det (jag är väldigt kinkig med min egen mat) då borde du definitivt prova att göra en sån gryta du med! Känner mig riktigt duktig som har bidragit till ett mer ekologiskt samhälle och förhoppningsvis en bättre hälsa : )

[caption id="attachment_194" align="aligncenter" width="300"]
Grytan in the making......[/caption]

[caption id="attachment_195" align="aligncenter" width="224"]
slutresultatet - tadaaaa[/caption]

 

 

Gillar

Kommentarer