New York dag 1

Vi landade i torsdags kl 19.30 så igår fredag var den första hela dagen vi hade här i New York. Efter att ha vart vakna i 24 timmar så var det extra skönt att komma till ett hotell där sängen är som rena rama drömmen! Den är såååå skön och det tycker jag är ganska ovanligt att hotell har så sköna sängar så jag är extremt nöjd. Vi bor på Aloft I New York. När vi checkade in i rummet hade dem lämnat en liten trevlig överraskning till oss på skrivbordet:

I kylskåpet hade de även lämnat en tallrik full med frukter! Dessvärre han dem ta slut innan jag han ta en bild 😜
Men vi var fortfarande hungriga och även fast vi inte hade sovit på 24 timmar så var vi ändå så fylla av energi att vi ville ut kl 23 på jakt efter något att äta. Närmast hotellet fanns ett pizza hak, 2 Bros pizza! Ja det var varken vegan eller hälsosamt men ack så gott med en äkta New York pizza! Det är den godaste pizzan i världen! Troligtvis också den mest ohälsosamma men hur ofta ör man i New York liksom!!

Men efter den feta pizzan stupade vi i sängen! Våran första hela dag här i drömmarnas stad var i går fredag och den började med en luten sovmorgon och sen gick vi till en local bagel joint för att fixa frukost. Vi tog en plain bagel med lax cream cheese och rökt lax och tomat 😋😋 Det är min favorit om jag ska äta bagel. Så gott. Men den var ju så sjuuuukt stor! Det var en monster stor bagel. Jag kunde bara äta knappt hälften

Efter frukosten åkte vi in till Manhatttan med svärmor till The Flower District för att köpa blommor till begravningen som är idag.

När det var köpt och blommorna ivägskickade med svärmor så passade min man och jag på att ”göra stan”. Det var 10 år sedan vi var i New York sista! Helt sjukt! 17 år sedan vi bodde här!

Vi kände oss som två ungar som tände runt i hela stan. Vi gick sjukt mycket idag och vi åkte tunnelbana tvärs och kors över hela Manhattan och lekte turister. Det var jättekul!! Det var kallt idag men solen var sååå varm och skön. Vi ställde oss framför the Flat Iron building och bara njöööt av den första vårsolen ☀️

Här är några bilder från resten av dagen:

Eftersom vi lekte riktiga turister åkte vi även ner till The Twin Tower Memorial ground och så åkte vi upp på en tur uppe i det nya Freedom Tower, den högsta byggnaden i västvärlden. Det var en riktigt fantastisk upplevelse att vara så högt uppe. Vi såg en del flygplan passera under oss t.o.m!!! Helt sjukt! Sjukt mäktigt!!

Vi passade även på att besöka självaste ”minnes gropen” som nu bara är som ett still minne med rinnande vatten i all oändlighet vilket symboliserar att vi aldrig kommer att glömma den agen och dem som dog den dagen. Alla som dog den dagen har deras namn inristade där och det är en mycket mäktig och emotionell känsla att vara där och röra vid namnen

Efter det var det dags för att åka hem till faster och träffa en massa familj som vi inte träffat på länge. Det var riktigt trevligt faktiskt!

Jag återkommer snart och uppdaterar er med fler bilder ��🏼

#NY #NewYork #weekend #weekendresa #begravning

Gillar

Kommentarer