Mindfulness ändrar hjärnan

 

Idag vet vi att mindfulness minskar stress och det är bra för oss på många olika sätt. För mig med MS är det extremt viktigt att jag inte stressar för mycket och just tänker på att skapa ett lugn runt omkring mig och även inombords för att hålla inflammationerna i hjärnan borta. För mig är inte mindfulness något hokus pokus och jag behöver inte heller sitta med benen i kors och trycka fingrarna mot varandra och hamna i något slags zen tillstånd utan för mig handlar mindfulness just om det: 'mind-ful-ness', att man tänker på att vara mindful när det gäller stress, att man är uppmärksam på när man stressar eller om man tar på sig mer än vad man klarar av. Att man helt enkelt är väldigt lyhörd till hur kroppen mår och vad man klarar av just då och att man sedan handlar där efter.

Nu finns det äntligen en studie som faktiskt visar på vad som händer i hjärnan och hur det påverkar oss. Det har nämligen visats sig att mindfulness (jämfört med annan avslappning) faktiskt minskar inflammationen i hjärnan som stress kan leda till! Det sker alltså en neurbiologisk förbättring om man utövar mindfulness. Exakt vad jag med MS behöver men även något alla andra människor skulle kunna dra nytta utav! Så tagga ner lite, chilla mer och lyssna till din kropp och lär dig att säga nej!

  Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
        // <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date(); var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000; document.write(''); // ]]>

Gillar

Kommentarer