Mina bebisar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för odla.nu

Tadaaa, här är årets första bebisar! Ja då pratar jag inte om riktiga barn då rå. Dem har jag redan två st utav och tyvärr är dem inga bebisar längre 😳😔 så i brist på riktiga bebisar får jag nöja mig med mina chili, paprika och aubergine plantor!

Jag planterade chilin och paprikan redan den 8 januari och auberginen ett par dagar senare. Egentligen skulle jag ha planterat chilin och paprikan den 8 december men tiden försvann och jag kom inte till skott för ens den 8 januari istället. Jag älskar ju allt som har med hälsa att göra. Inte bara träning och hälsosam mat men även att odla eget. Det är något som verkligen ligger mig varmt om hjärtat! Jag tar det på största allvar! 😊 Vi kan fortfarande äta av våra egen odlade grönsaker från i sommras! Det tycker jag är helt fantastiskt!

Min "lilla" köksträdgård som i dagsläget består av 9 st dubbla odlingslådor och ett antal krukor och mindre odlingsbänkar ska utökas till förhoppningsvis 14 dubbla odlingslådor plus extra om jag lyckas planera in rätt vart allt ska stå för jag har en begränsad yta att odla på tyvärr. Förra året hade jag vanliga långa chili, habanero chili, röda paprikor, gul och röd lök, vitlök, aubergine, zucchini, 3 sorters tomater, röd och vit vitkål, rödbetor, purjolök, 3 sorters potatis, morötter, mangold, flera sorters sallad, gräslök, alla kryddor man kan tänka sig, rotselleri, persilja och säkert fler som jag glömmer bort just nu. I år vill jag ha ungefär samma av allt men kanske lite mer av vissa saker och lite mindre av annat som vi inte äter lika mycket utav.


Jag tog över min mans badrumsgolv eftersom han har golvvärme där och chilin och paprikan gillar ju verkligen värme. Inte speciellt snyggt men så fort de börjar komma upp och jag kan plantera om dem så behöver dem inte lika mycket värme underifrån så då kan jag flytta dem till ett mer "convenient" ställe som min amerikanska man sa.

Det här är dem första små fröna som jag fått i jorden i år:

CHILI
Habanero Scotch Bonnet
Poseidon
Dorset Naga black

PAPRIKA
King of the North (sweet)

AUBERGINE
Early Long Purple 2


Titta, 2 små aubergine bebisar har redan börjat titta upp!

Nä nu ska jag faktiskt ta och surfa in på odla.nu och beställa lite fröer. Dem har ju upp till 70% rabatt och mycket ekologiska fröer så det gäller att passa på!!

Gillar

Kommentarer