Middagstips

Jag tänkte att ni skulle få ett litet middagstips utav mig. Jag fick nämligen prova genom Buzzador en utav Zetas nya spännande gryner. Zeta har ju kommit ut med 5 nya sorters spännande gryner som man kan ha som kolhydrat till maten tex som ett alternativ till ris eller pasta. Det här är dem 5 olika grynerna som dem har:

Jag hade lite svårt att välja vilken jag skulle prova, jag ville ju ha alla men till slut valde jag att prova den mix som kallas för "5 gryner". "5 gryner" består utav emmervete, korn, kammut, råris och fullkornshavre. Jag älskar faktumet att det bara tog 10 min att laga till dessa gryner! Ju mindre tid jag måste spendera över att passa något på spisen desto bättre. Då ska det tilläggas att jag ändå älskar att laga mat men när man måste jobba och ta hand om 2 ungar och en man, ett hus och också få tid till träning och allt annat ja då behöver man spara in tid överallt så bara där får dessa gryner topp betyg av mig!  
Middagstips Ja, till middagstipset då. Jag har inget namn på denna rätt så om ni söker efter detta receptet senare under mina recept så hittar ni den under "middag med "5 gryner" "
Jag lagade till "5 gryner" som det stod på förpackningen. Ungefär som när man lagar pasta gjorde man. Sedan la jag grynerna i en skål. Till grynen skar jag ett par körsbärstomater i fjärdedelar som jag la ner i grynen. Jag fick även prova på en valfri ost från Zetas så jag valde deras Feta ost med havssalt och den smulade jag ner i de färdigkokta grynen tillsammans med körsbärstomaterna. Jag tillsatte några basilikablad till det också. Jag ringlade även över lite olivolja och saltade en smula och så rörde jag om försiktigt. Till denna "5 gryner" mix serverade jag kyckling som jag lagat i ugn med lite kryddor. Mitt betyg Dessa gryner som jag valde att prova får 5 stjärnor av 5 möjliga av mig. Varför? är får ni 10 skäl till varför:
  1. De tar endast 10 min att tillaga
  2. Det är enkelt att tillaga dem
  3. De smakade väldigt gott
  4. De är ett nyttigt och hälsosamt alternativ till kolhydratkälla
  5. Relativt mycket protein per 100 gram (11 gram)
  6. Ungarna älskade det
  7. De är så pass milda i smaken att man kan krydda dem så att de passar många olika sorters rätter
  8. På grund av att de är så milda i smaken så ser jag framför mig hur man säkert kan använda dessa gryner i en efterätt på något spännande sätt eller varför inte som ett hälsosamt alternativ när man bakar ett bröd?!!
  9. Dem är ekologiska
  10. Man höll sig mätt länge
Jag kan starkt rekommendera att ni provar någon av Zetas nya gryner! Skriv gärna en kommentar om ni provat denna mix eller någon annan mix av gryner. Det skulle vara spännande att se vad ni har provat och kommit på för spännande recept! Jag vill gärna ha fler middagstips!

Gillar

Kommentarer