Meatless Mondays Del 1

 
 

Ja det här är Meatless Mondays Del 1, en del i en miniserie om varför man bör haka på det tåget med att skippa köttet en dag i veckan. Det kan ju självklart vara vilken dag som helst men ända sedan någon år 2003 i samarbete med John Hopkins Bloomberg School of Public Health kom på den coola termen Meatless Mondays så har de flesta jorden runt hakat på att skippa köttet på måndagar.

Här gör man som man vill. Skippa allt slags kött, fågel, fisk, nöt och alla slags charkuterier hela dagen eller bara skippa köttet till middagen, det är upp till var och en. Men varför ska man göra det då?

Jo, om man skippar köttet minst en gång i veckan så kan man minska risken för kroniska sjukdomar som går att förebygga genom kosten som tex cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, fetma och många autoimmuna sjukdomar. Om man kör på en köttfri dag en gång i veckan kan det också bidra till att minska vår klimatpåverkan och spara värdefulla resurser som fossila bränslen och färskvatten. Mer detaljerad info om varför man bör prova Meatless Mondays kommer i Del 3 så håll ögonen öppna!

I del 2 som kommer lite senare ikväll så kommer ni att få ett recept på någonting gott som passar ypperligt till Meatless Mondays så stay tuned!

 
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//  
  • Alla

Gillar

Kommentarer