Lax med sötpotatis och sparris

Jag vet inte riktigt vad det är med mig på sista tiden men jag tror jag kan äta sötpotatis och sparris varje dag, flera gånger om dagen! Börjar fundera på om jag har någon brist i kroppen, nått vitamin som saknas eller så?! Jag tar ju en multivitamin (bland annat) varje dag så det borde väl inte vara det kan man tycka! Whatever it is, I don't care, ge mig bara min sötpotatis och sparris!!

Tänkte att jag skulle bjuda på ett av dessa recept som tillagats de senaste dagarna (läs 4 ggr förra veckan!!) (2 luncher, 1 snack och 1 middag) Det är lax med sötpotatis och sparris. Det är busenkelt att laga och går relativt snabbt och smakar deliciöst!!
Gör så här:
Sötpotatis
Man tar bara en bit sötpotatis och skär det i valfria mindre bitar. Jag skar till små fyrkanter. Lägg sötpotatisen i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och tillsätt salt och gärna lite färsk rosmarin. Sätt in i ugnen på ca 225 grader i ca 20-30 min.

Lax
Medans sötpotatisen är i ugnen kan man förbereda laxbiten. Jag använde en laxfile, en vildfångad sådan. (läs om varför man INTE ska köpa odlad lax här) Jag kryddade den laxfilén med lite salt och cajun krydda. Mmmmm så gott! Sedan stekte jag den lite lätt på vardera sida.

Sparris
Sparrisen delade jag bara på mitten och lätt den "steka" i lite vatten först i ett par minuter och sedan när vattnet hade dunstat bort ringlade jag även lite olivolja, pressade lite färsk citron över och slängde på lite havssalt och så fick det steka i någon minut till. Mums filibaba!

Upplägget
Nu bör även sötpotatisen vara färdig så nu är det bara att lägga upp allt på tallriken lite snyggt som de skulle göra på en restauran, tänd lite ljus och njut av en underbart god lagad maträtt!

Gillar

Kommentarer