Lärt mig den hårda vägen

Något jag har fått lära mig den hårda vägen är att man inte kan träna bort en dålig kost.

För länge sedan trodde jag, eller kanske inte ett aktivt val av att tro men snarare okunnighet inom det här med mat och träning, att eftersom jag tränade som en dåre så var det ok att äta nästan vad jag ville. Då menar jag ju inte en massa chips och godis i stora lass för det vet man ju att det inte är något bra för en. Men kanske för stora portioner, kanske inte mindre portioner flera gånger om dagen utan 3 stora istället, vitt ris istället för brunt ris, att man kanske unnade sig lite för ofta något gott. Kanske för mycket alkohol? Alla dessa kan man till synes tänka sig att det ju inte är hemskt dålig mat men allt det tillsammans och så har man faktiskt en dålig, eller kanske mindre bra kost.

Men det kom jag till insikt om att det inte var så bra och jag har sedan dess gjort justeringar i kosten för att äta så rätt som möjligt. Men det gick inte på en dag. Återigen så var det något man fick lära sig. Något som tog tid och något som man lärde sig utav sina misstag ifrån.
Men det är ju som de säger: ...

 

...och det är faktiskt så sant som det är sagt! Man måste lära sig och ibland tar det lång tid och ibland gör det ont och ibland vill man gråta och kasta in handduken MEN man reser sig igen, torkar tårarna och försöker igen...och igen...och igen...och igen...tills man lärt sig det som man behöver lära sig.

En annan sak jag var tvungen att lära mig den hårda vägen var att ok nu hade jag ju "städat" upp i min kost en hel del. Jag unnade mig inte saker mitt veckan, var försiktig med alkoholen och inte för mycket kolhydrater och allt annat som man lärde sig MEN så kom helgen! Ja det är ju fredgsmys och sen vill man ju ha det lite trevligt på lördag och på söndag känner man bara "what the heck vad spelar det för roll jag har ju varit så hemsk med kosten redan" och på måndag tog man nya tag igen. Visst funkar det, om man vill stå still i vikt!! Sure!! Men nej tack det är jag inte intresserad av!

Nu för tiden vet jag bättre, mycket bättre! Jag är inte fullärd än men jag har kommit en bra bit på vägen och jag vet att flippa ut under helgen är en BIG NO NO och det gör jag faktiskt inte heller. Jag har mina "fria 350 kalorier" som jag väljer att ta antingen på fredag, lördag eller söndag, när jag känner att nu, nu måste jag bara ha M kulor eller vad det nu kan vara som jag vart sugen på under veckan tex. och det funkar utmärkt!

Men ibland kan även jag, som lärt mig att vara stenhård med min kost känna att mina syndiga böjelser gör sig allt för lyhörda. Speciellt på fredagar. Då kan jag känna att nu släpper vi loss, dansar nakna på bordet, dricker champagne direkt ur flaskan och äter vad vi vill TJOHOOOOOO...........MEN det är där jag måste, varje gång, säga "Nej Julie, det är inte så du når din mål. SKÄRP DIG!!!
Är det lätt?? NEJ!! Men som jag har skrivit på kontraktet - jag är tjejen som aldrig ger upp - och jag ska i mål om jag så måste gömma mig under sängen från mig själv, ja well then so be it men en sak är säker och det är att jag må falla men det ska inte vara för att jag inte visste bättre.
Vet jag bättre - ja då gör jag bättre. PUNKT!

 

  • Alla

Gillar

Kommentarer