Kranar som går av

Jag var lite tyst förra veckan på bloggen men det är för att veckan vart så fartfylld att jag inte haft en sekund över till annat. Veckan började ganska bra. Kosten sköttes jättebra och jag fick träna flera gånger men inget går ju som på räls och lite lagom hysteri får man alltid räkna med men så är det ju alltid, lite oplanerad hysteri tillhör vardagen.

På torsdagsmorgonen skulle min svåger och svägerska från USA komma på besök. Allt var planerat för att det skulle ske utan problem. Min man skulle hämta dem på Arlanda, vi skulle hinna käka en liten brunch med dem innan jag skulle iväg till mitt jobb och min man till sitt men här kommer det stora MEN som alltid ska smyga sig in!!! På onsdagskvällen så håller jag på att städa det sista för att allt ska vara perfekt på torsdag morgon när de kommer. Tror du inte då att när jag stor i köket och torkar det sista att kökskranen ska "gå av" i mina händer när jag polerar metallen!!! Knak sa det så tog jag där med en kökskran i handen som inte går att laga!! Någon koppling hade gått av inne i kranen så det gick inte att fixa! Vad ska man göra? Kl är 22 och inga affärer är öppna! Jag är dessutom ingen rörmokare men detta måste vara fixat till innan gästerna kommer om ett par timmar! Ok , ingen panik, ingen panik! Jag kliver helt enkelt upp kl 06 och hänger på låset på K-Rauta 06.30 när de öppnar och så installerar jag bara den nya kranen innan ungarna ska iväg till skolan. Japp det kommer att gå så bra så intalar jag mig själv!

Sagt och gjort, jag kommer hem med min kran på torsdag morgon och så börjar jag försöka demontera den gamla. Nähä, idioten som hade installerat den gamla kranen hade tydligen limmat muttrarna eller nått. Det satt nån skit, fog eller lim eller jag vet inte vad runt muttrarna så jag var tvungen att be min man om hjälp för att få upp dem. Han slet så svetten sprutade och det tog över 1,5 timme att få upp dessa 3 sketna muttrar. Jag är ingen rörmokare men jag har installerat ett par kranar förr men den här kranen hade en massa konstiga kopplingar och så behövde man en special skruvmejsel som vi förstås inte hade så det blev till att åka till K-Rauta igen och köpa det och en såg och kopplingar och jag vet inte allt.

Jag hade stängt av vattnet i ledningarna i köket men det fortsatte att droppa ganska rejält i över en halvtimme så jag var tvungen att gå och stänga av vattnet i hela huset. Ändå fortsatte det att droppa i ledningen! Jag höll på att bli tokig! Hur skulle jag göra nu när allt vattnet är avstängt och jag har gäster som kommer hem vilken sekund som helst! Dem kanske behöver gå på toaletten efter många timmar flygresa liksom. Jag försökte ringa runt till en riktig rörmokare men alla jag ringde runt kunde inte komma för ens efter ett par dagar och så länge kunde vi ju inte gå utan vatten! Jag höll på att kämpa med den där kranen ända till sista sekund men jag lyckades inte lösa problemet. Jag kunde inte göra mycket annat än att bara lämna över problemet till min man som nu hade kommit hem med gästerna.

Eftersom min man blev försenad med att hämta dem på Arlanda så kom han även hem med dem ganska sent så jag hann inte mer än att bara säga hej och hej då till dem och så var jag tvungen att rusa till jobbet! Som tur var kunde min man stanna hemma under dagen och ta ett par telefonsamtal istället för att behöva åka in till kontoret. Till slut, i slutet av dagen fick min pappa tag på en vän som är byggare. Han är inte heller rörmokare men han kan i alla fall betydligt mer än mig och min man om rör som bråkar än vad vi kan. När jag kom hem från jobbet och öppnade ytterdörren så hörde jag det ljuva ljudet av vatten som rinner. På alla fyra i köksgolvet satt vår vän byggarn och hade precis fixat problemet! Vi hade vatten igen! Gästerna kunde äntligen gå på toa! Äntligen var allt frid och fröjd igen! :)

  • Alla

Gillar

Kommentarer