Kost och nutrition är A och O

 

Ja det stämmer. Inte bara för mig utan även för alla som vill ta sin kropp till oanade höjder. Jag vet inte om jag ska säga dessvärre eller om jag ska säga lyckligtvis men med min diagnos av skovis MS som jag har fått och efter ett otal antal timmar googlandes så har jag i alla fall förstått vikten (som om jag inte redan visste det) av ren och bra kost. Jag har ju levt efter tänket 20% gym 80% rätt kost men nu med min diagnos så är det alltså ÄNNU viktigare för mig att se till att jag äter rätt och tydligen väldigt mycket annorlunda än förut, även fast jag redan åt hälsosamt. Men mer om det kommer en annan dag.

Som sagt så ska jag gå in i detalj mer om vad man bör äta och vad man bör undvika när man har MS och skälen bakom det men huvud ingrediensen jag alltid måste tänka på är att min mat ska vara så anti-inflammatoriskt som det går. Något jag och vi alla borde tänka på i denna tid av skräpmat och en en massa onödiga E-ämnen.

Så i morse började jag min dag med en green monster smoothie. Det var min son på 5 år som döpte den till "the green monster" : )

Den består av apelsin, färsk ananas, spenatblad, ingefära rot och gurkmeja rot. Alla ingredienser super anti-inflammatoriska. Till det serverades även kalkon skinka, gurka, ett ägg, 5 mandlar och 2 valnötter uppdelade i 3 bitar och självklart Omega 3 och D vitamin.

    Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//  
  • Alla

Gillar

Kommentarer