Katastrof vecka

Katastrof vecka inledd

Ja det här blir verkligen en katastrof vecka när det gäller min träning. Jag brukar vara stenhård med att inte låta något komma emellan min träning, inte ens jobb. Jag jobbar ju som vikarie för kommunen. Det innebär att jag i stort sett kan välja när jag vill och inte vill jobba eftersom det alltid finns jobb inom kommunen. Därför försöker jag alltid att lägga upp mina arbetspass så att de passar mitt träningsschema. Eftersom det nästan alltid finns jobb så jag brukar inte vara så orolig. Ibland kan det hända att jag måste flytta runt på något träningspass eller så men oftast klaffar det precis som jag vill ha det. Förutom denna katastrof vecka förstås!

Jag jobbar nätter och jag tycker inte om att behöva jobba flera nätter i rad på grund av att jag helt enkelt blir för trött och det på grund av min MS. Jag tar hellre någon natt då och då med några nätters mellanrum. Men nu i slutet av maj så ska vi ju åka till Florida på semester vilket betyder att jag måste jobba in ett par nätter extra eftersom jag inte får något semester lön. Därför har jag vart tvungen att ta de pass som finns och det har vart varannan natt sedan i lördags. Pust! Det i sin tur betyder att min träning också har fått lida. Jag har inte heller kunnat träna på andra tider eftersom jag har haft andra saker som jag inte kan rubba på.

Vardagsmotion

Däremot har jag försökt att få in mer vardagsmotion. Typ tagit trapporna istället för rulltrappan eller hissen. På jobbet har jag suttit i en knäböj mot en väg så länge jag orkat. Eftersom jag jobbar natt och ingen ser mig så brukar jag ta en sprint varje 30 min i korridoren på natten på jobbet ;) Hemma har jag gjort en knäböj med varje ben i varje trappsteg upp till övervåningen. Andra gånger gör jag vad pressar i varje trappsteg i trappan. Och så försöker jag öva på att häva upp mig i armpressar i trappstegen

Extra vila

Jag försöker intala mig själv att min kropp får sig en ordentlig vila. (Fast det stämmer ju inte riktigt heller eftersom jag jobbar extra mycket just denna vecka bläää) Det kanske i och för sig då är bra att jag inte tränar lika mycket när jag jobbar så mycket. Ajja, hur som helst så blir jag galen! Man blir lite tokig när man inte får träna som man vill hehe. Men nu har jag i alla fall att se fram emot 3 pass denna vecka. Alltid något! Ett pass på fredag morgon 06.15 och sen ett dubbelpass på lördag förmiddag så helt utan träning blir jag inte. Nästa vecka kommer jag åter med dunder och brak för då kommer jag att kunna träna alla mina planerade pass!! Wihoooo!

So for now är det exakt så här jag känner mig:

Gillar

Kommentarer