Juliette 3.0

Såååå jag lovade ju att jag skulle berätta vad jag har hållt på med och varför jag inte kunnat blogga lika mycket på sista tiden. Jo det är nämligen så här att jag har jobbat på Juliette 3.0!

Ja jag skrev ju ett inlägg för hundra år sedan om Juliette 2.0 som handlade om min stora viktresa. Allt började för ett antal år sedan i USA faktiskt! Innan jag mötte min min så var jag en helt vanlig normalviktig person som levde sitt liv. Sen åkte jag till USA där jag träffade min man och bodde i typ 8 år. Det var den bästa tiden i mitt liv förutom att det var även där jag gick upp alla mina överdrivet många kilon! Så mycket god mat, ny mat, ohälsosamt mat!! You know how it is! I ate too damn much 😜 Och man märker inte att man går upp i vikt i USA på samma sätt som man märker det i Sverige för i USA är alla så stora ändå så man är ju bland dem mindre i början och sen slutar det med att man ser ut som alla andra ändå så man sticker inte ut på samma sätt som här i Sverige.

Sen älskade jag att träna innan jag flyttade till USA men väl där så blev det inte lika mycket träning som innan så minskad träning + ökad ohälsosam kost = disaster!!

Såå anywhoo long story short. Till slut var jag ju tvungen att skärpa mig och det var inte lika lätt som det borde ha vart. Det tog betydligt mer blod, svett, tårar och tid än jag kunde ana men till slut hade jag gått ner 32 kilo och hunnit flytta till Sverige med min man och nu ett barn också! Barn nr 2 kom i Sverige.

Vid den här tidpunkten i mitt liv tränade jag ca 5 dagar i veckan. Men min viktminskning drog i handbromsen rejält! I två års tid kunde jag inte gå ner ett enda gram mer!!! Jag gick inte upp heller!! Fatta att stå på EXAKT samma vikt i över 2 års tid!!! Jag fick ett antal psykbryt 😜 bytte våg minst 4 ggr. Anlitade 1 vanlig PT och 2 kändis PT men vågen rubbade inte på sig ett enda hekto!! Jag ökade min trängt till 7 dagar i veckan! Gick 2 timmars powerwalks med 15 kilos viktväst 6 dagar i veckan!! Åt allt mellan 800 kalorier till 2500 kalorier allt i ett försök att shocka kroppen till något slags gensvar men min kropp var tydligen mer besluten än mig att hålla fast vid kilona! Då ska det tilläggas att jag under dessa 2 långa år INTE EN ENDASTE GÅNG fuskade med dieten! Det var inte ens svårt för mitt mål var betydligt viktigare än något fusk käk kunde ge mig. Jag ville helt enkelt inte kunna se tillbaka och veta att jag kunde gjort bättre! Här är gamla bilder på mig när jag kämpade mig igenom mina 2 timmars promenader mitt stekheta solen på sommaren med en 15 kilos väst fast beslutsam att klara det här:


Så här kom min andra stora vändning i livet. Under denna tiden av hysteriskt tränande och superstrikt ätande fick jag diagnosen Multiple Scleros eller MS som dem flesta känner till. En autoimmun sjukdom som ofta blossar upp under en väldigt stressig period i ens liv och det var precis vad dessa år med att försöka gå ner i vikt och inte lyckas oavsett vad jag än gjorde var! Det var sjuuukt stressigt så efter mycket om och moment bestämde jag mig trots min extrema ovilja att göra en gastric sleeve operation. Jag var totalt emot att göra en sån operation men jag hade inte så mycket val nu när jag också hade fått MS. Stress är förödande om man har MS. Kan bland annat hamna i rullstol och för mig så var inte det en option så jag fick svälja min egen stolthet och operera mig. Tack vare gastric sleeven gick jag ner ytterligare 33 kilo. Så totalt hade jag nu gått ner 65 hela kilon!! Skitkul! Underbart! Befriande! Och ingen dans på rosor som så många tror men absolut värt det ändå! Här är bilden på mig från min tid i USA när jag vägde som mest:Det enda negativa nu var ju att jag nu hade en gigantisk Ica påse på magen med extra hud som hängde! Jag kunde gömma den ganska bra! Såg ju bättre ut nu än när den var fylld med fett men jag kunde inte gömma den helt! Nej, ständigt var den där påsen med mig på magen vart jag än gick och mitt nya jag på insidan som lever och lär och andas hälsa och allt som har med nyttigheter och hälsa att göra matchade inte dem tjejen som syntes på utsidan som fortfarande såg ganska överviktig ut eftersom jag hade den här limpan på magen med överskottshud. Jag såg ut som om jag tränade stenhårt men gick hem och åt vad jag ville ändå och när man har kämpat så hårt som jag har gjort så vill man att utsidan ska matcha insidan.

För att inte nämna hur mycket magen var i vägen vid träning och vardagslivet på tusen olika sätt. Inte ens min man förstod riktigt hur mycket min mage var i vägen för ens för bara ca 4 veckor sedan när jag äntligen vågade erkänna för honom allt jag hade vart tvungen att göra med min mage för att den inte hela tiden skulle vara i vägen eller låta och mycket mer än så. Det här var mina bästa försök att gömma magen. Men det gick ju inte. Den var ju där hela tiden. Så stolt över hur långt jag hade kommit men min mage höll mig ändå tillbaka och höll även tillbaka glädjen jag borde känna av att vara 65 kilo lättare!!


Så det är här Juliette 3.0 kommer in i bilden!! Efter mycket längtande och sparande så beslöt jag mig för att operera bort min mage!!! Jag gjorde en bukplastik. I Litauen!!! Yeah I know!! Jag lovar att berätta mer om mitt beslut att operera mig i Litauen i ett annat inlägg för det kräver ett helt eget inlägg men tro mig ni kommer att vilja läsa det för det kommer att vara väldigt intressant!! Det var för exakt 3 veckor sedan idag.


Idag mår jag bra. Har fortfarande skiiiitont. Vissa dagar känns det inte så mycket längre och då överanstränger jag mig tydligen lite så nästa dag kan jag då ibland få väldigt ont! Det är svårt att bara sitta still hela dagarna och inte göra nånting så när det inte gör så ont så rör jag på mig mer men tydligen måste jag vara mer försiktigt för annars gör det för ont nästa dag.

Men. Eller jag ska säga MEN. Min mage är platt!!!!!!!! Större lycka får man leta efter!!! Det kanske inte är alla som kan förstå denna lycka men det är som om jag har vunnit på lotto BIG TIME!!!! It’s incredible!! Really! Jag trodde ALDRIG att jag skulle få en platt mage igen i mitt liv!! Just nu är jag fortfarande supersvullen och kommer att vara det i flera veckor framöver men min mage är ändå platt!! Inget mer gömma magen under tröjor och hela tiden vara orolig om någon ser den! Även om jag har skiiiitont just nu och inte kan göra så mycket mer än att titta på tv så är jag överlycklig! Jag kommer att ha ett normalt liv framför mig!!! Ja asså jag kan inte beskriva vilken lycka detta är för mig!! Men mer om det en annans dag och i ett annat inlägg. Jag måste verkligen sluta prata nu Hahaha. Men ni som har hängt med hela vägen hit ner, man you are the best! Love you ❤️#viktminskning #viktminskningsresa #gånerivikt #bukplastik #gastricsleeve #viktnedgång #nyttjag #hälsa #hälsosamt #hälsosamtliv #ms #vegankost #vegan #multiplescleros #plastikoperation #plastikkirurgi #bukplastiklitauen

Gillar

Kommentarer