Jag vill ha!

 

I går såg jag en reklam på tv om en airbag för cyklar. Det är en cool krage som kommer i ett par olika färger som man har runt nacken och som blåses upp runt huvudet precis som en airbag om man skulle ramla av cykeln.

Så här står det på deras sida:

"Genom avancerade sensorer känner Hövding av cyklistens rörelsemönster och reagerar så fort olyckan är framme. Den unika airbagen blåser då upp till en huva som fixerar din nacke och ger dig världens bästa stötupptagning.

Airbagen är utformad som en huva och tillverkad i slitstarkt nylon som tål att skrapas mot asfalt. Hövding skyddar mycket stora delar av huvudet, men lämnar samtidigt synfältet fritt.

Området som den uppblåsta airbagen täcker är betydligt större än på traditionella cykelhjälmar och anpassat efter befintlig olycksstatistik. Skyddet är som bäst där det behövs mest. Airbagen skapar en mycket mjuk och skonsam stötupptagningsförmåga. Trycket hålls konstant i flera sekunder och klarar därför flera slag mot huvudet under samma olycka. Därefter börjar airbagen långsamt tömmas på gas".

Jag bara skaaaa ha en sån här. Då kan jag känna mig ännu tryggare när jag cyklar nerför gatorna som en blådåre (leker motorcykel ;) ) och så slipper jag den traditionella superfula cykelhjälmen!

Läs mer på hovding.se

       
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>  

Gillar

Kommentarer