Jag buzzar ett supergott bröd från Pågen

Japp, jag buzzar ett supergott bröd från Pågen. Det heter Pågen Surdegs Goda med solros- & linfrö. I dammarbete med Buzzador har jag nu fått prova detta bröd. Som vanligt så är det här en fullständigt ärlig recension där jag har mandat att säga vare sig jag tycker om den produkt jag provar eller ej. Den här gången måste jag säga att jag tycker att brödet är supergott!! Surdegsgoda är ett rustikt och saftigt surdegsbröd som bakats på skånsk råg. Det innehåller 40% fullkorn. Passar lika bra till frukost som till en lunch macka. Men jag skulle även tänka mig att det skulle smaka väldigt gott till ostbrickan också! Jag har provat detta bröd både till frukost och då hade jag på sylt och ost på och det var supergott! I dag hade jag med mig en surdegsoda macka med mig till skogen och hade på skinka, röd paprika och krasse och det var också sjukt gott!

Kan jag rekommendera brödet?

Javisst! Det här brödet var verkligen supergott och jag kommer definitivt att köpa det själv flera gånger!

Dock passar det inte för dem med känslighet för gluten då det innehåller gluten. Här har ni en lista av alla ingredienser:

Vatten, fullkornsmjöl* och kärnor* av råg, vetemjöl, sirap, surdeg av råg och vete (12%), solrosfrö, öl-malt av mältat korn och humle, vetegluten, linfrö (2%), kallpressad rapsolja (1%), salt, jäst, fullkornsmjöl av durum och lakrits

*Fullkornsinnehåll: 30%, motsvarande 40% av torrvikten

Näringsvärde per skiva:

114 kalorier 2,5 g fett 18,2 g kolhydrater varav 4,2 g sockerarter 2,3 g fibrer 3,8 g protein 0,5 g salt

Gillar

Kommentarer