Härliga skolstart!

 

Ja härliga skolstart ja! Ja ibland känner jag mig som en hemsk mamma men jag är väldigt glad att skolan startat igen! Inte för att jag inte vill vara med min kära troll men för att det delvis är skönt att återgå till rutinerna, jag vet exakt vad som kommer att hända varje dag och därför kan jag även planera mina dagar så mycket bättre men också för att ja som mamma till två småbarn, behöver man faktiskt lite egentid ibland. Som sagt så älskar jag mina barn men ibland blir det lite mycket. I början på sommarlovet så tycker man att det är jättekul och man hittar på en massa saker hela tiden men så där sista veckan innan skolterminen startar så märker man tom på barnen att det är dags för förändring. De bråkar mycket mer och så.

Nu får båda ungarna ta ut lite energi på dagis och skola och när de kommer hem är de så snälla så med mamma och jag har hunnit sakna dem också så jag är glad att se dem. Lillkillen går bara tis, ons, torsd i dagis och min stora kille har inte fritids så båda är hemma innan 14 så det blir mycket tid tillsammans ändå vilket jag är glad för.

Timmarna mellan 9-14 are ALL mine! Då hinner jag:

  • Träna som jag vill, utan att ta med ungarna till gymet och vara livrädd att de kommer upp och min minsta kille kommer att skrika ut över hela gymet att: "Jag måste bajsa mamma", vilket har hänt mer än en gång!!!

  • Fika med någon kompis på stan

  • Shoppa kläder i lugn och ro utan ungarna som gnäller att jag är så jobbig som måste dra med dem till affärer

  • Sova middag (har aldrig hänt men möjligheten finns)

  • Kolla på ett par avsnitt av någon favorit show utan att bli avbruten hundrafemtioelva gånger

  • Blogga

  • Bara sitta och njuta av den totala tystnaden!


Ok, så det här vara bara några få av de saker man kan göra medans ungarna är på skola och dagis. Jag vet att ni andra mammor och pappor där ute förstår mig och hur viktigt det kan vara med egentid och total tystnad ibland. Men sen slår klockan 14 och då är min tid helt tillägnad mina barn vilket jag ju också är extremt glad för!!

Älskar mina tokungar!

 
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('');
// ]]>

 
  • Alla

Gillar

Kommentarer