Grodda Chiafrön

Om det är något jag älskar förutom träning och ett hälsosamt liv så är det att få jobba i trädgården, odla saker, se det växa och veta vart maten kommer ifrån. Jag har alltid bott i lägenhet och jag har haft tillgång till en liten uteplats på min betongträdgård där jag alltid odlat enklare mat och kryddor i kruka. Nu äntligen har jag köpt hus och snart kommer jag att få kunna odla i större skala och lite mer avancerade grönsaker, en dröm jag haft sedan jag var liten.

Men som sagt så finns det ju massor som man kan odla hemma vare sig man har tillgång till en uteplats eller en balkong eller inget alls. Ibland har man bara ett fönster och det räcker många gånger för kunna odla en hel del mindre saker som tex kryddor. En sådan sak man kan odla hemma är chiafrön! Ja, ni är säker vana vid att man kan grodda vanliga groddar som tex alfalfa eller krasse men man får inte låta fantasin stanna där. Jag blev superinspirerad av Evelinas blogg där hon hade groddat chiafrön! Jag var ju bara tvungen att prova och det var faktiskt lika busenkelt som att grodda vanliga alfalfa groddar.

Allt du behöver är: En liten skål Bomull eller hushållspapper (toapapper går bra) Chiafrön Vatten Plastfolie Tålamod Lägg lite bomull eller hushållspapper (jag använde toapapper ;) ) i en liten skål, fukta det. Strö ett jämnt lager chiafrön ovanpå. Täck med plastfolie tajt över skålen och gör små hål med en gaffel så att fröna kan andas. Se till att fröna alltid är fuktiga och att skålen får stå ljust. Efter ett par dagar kommer de små söta groddarna att växa till sig mer och mer till små söta blad som man sedan kan klippa och ha på mackan eller i salladen. Nyttigt värre! Och varför skrev jag tålamod då? Jo för den enda lilla skillnaden på chiafrön och andra groddar är att det tog lite längre tid, ett par dar extra för chiafröna att växa till sig ordentligt men när de väl började växa så är de så vackra och supergoda att som tillbehör till maten! Vackert att ha som dekoration också! Lycka till!
  Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//
  • Alla

Gillar

Kommentarer