Före och just nu

 

När man kämpar med att gå ner i vikt är det lätt att man inte riktigt ser de framsteg man faktiskt har åstadkommit. Man ser mest bara det vågen säger. Jag har hittills gått ner ca 50 kilo och jag har kommit en bra bit på vägen. Jag har ett par kilon kvar men ibland känner jag bara att det går såååååå långsamt!

Min viktminskning har alltid vart extremt långsam men det är dem korten jag har blivit tilldelade i livet och det är ok, jag är glad för att det i alla fall går åt rätt håll om än långsamt. Helst skulle man ju bara vilja vakna en vacker dag och vara färdig men så funkar ju inte livet tyvärr. Å andra sidan är jag ändå ganska glad för att det har gått långsamt för då hinner huden dra sig tillbaka på ett bättre sätt än om jag hade rasat ner all min övervikt över natt. Så man får väl se turen i oturen så att säga.

Så här såg det ut före och just nu:

Jag har kommit en bra bit på vägen, mer än hälften faktiskt och för det är jag evigt tacksam! Men man är ju inte perfekt, ibland har jag mina dåliga dagar då jag bara stirrar mig blind på vågen och blir liksom förbannad på den och bara grymtar lite surt mot den på morgonen: "men vad ÄR det för fel på dig"! som om det vore den stackars vågen fel liksom. I dessa skeden försöker jag påminna mig om hur kläderna suttit de senaste veckorna och om jag ska vara ärlig så sitter de bara bättre och bättre för var dag som går.

Denna vecka har jag äntligen gått ner ett kilo från ena dragen till den andra, till slut släppte det men inte kan man vara glad för det inte för det är ju inte de minst 3 kilona jag ville gå ner på ett nafs! Jag vet, man är ju lite knäpp ibland men det är lika bra att inse att så är livet nog för de flesta som vill gå ner i vikt. Därför i ren terapi med mig själv så ska jag lista 5 saker som jag är glad över i den vikten jag har nu även fast jag inte är i mål riktigt än:

  1. Jag är hundra tusen gånger mer hellre på den vikten jag är nu än när jag var som störst
  2. Jag är inte längre tvungen att köpa kläder i plus storlekar och vara bunden till dem kläderna oavsett min egen inre person och vad jag gillar som mode utan nu kan jag handla samma kläder som alla andra "smala" tjejer och välja det mode som jag tycker är snyggt
  3. Jag orkar så mycket mer. Jag har mer energi, mer ork, jag är snabbare i min takt. Jag studsar upp för trappor och jag lever på riktigt nu!
  4. Jag känner mig "normal". Jag är som alla andra, jag sticker inte ut på grund av min vikt. Jag blir inte dömd på samma sätt. Jag kan smälta in i mängden om jag så önskar
  5. Under min viktnedgång har jag styrketränat väldigt mycket och även fast jag kunnat lyfta riktigt tungt så har inte mina muskler synts så mycket men nu när jag börjar få bort fettet så syns musklerna mer och mer för varje dag och det gör min överlycklig! Äntligen börjar jag se ut som hon som bor på insidan av mig!!
Ja, nu när jag skriver detta så inser jag att listan faktiskt kan bli riktigt lång och jag inser också att fast jag är sur på min kropp att den inte gå ner snabbare än vad den går så är jag ju så evigt tacksam min kropp för att den tillåtit mig komma så här långt ändå! Jag har fortfarande en bit kvar på min väg men jag ska försöka att bara vara glad för att jag är där jag är idag, jag kunde ju faktiskt ha vart 50 plus kilo till om jag inte hade tagit tag i min viktminskning på allvar och de har jag tusen skäl till varför det hade vart hemskt jobbigt. Ibland behöver man bara få skriva av sig för att inse hur långt man har kommit och att man ska vara glad för det! Här kommer en liten bildserie på min lilla viktresa:

Och sist men inte minst, bilden som förklarar det allra bäst:

Med det här inlägget så ville jag bara säga att kämpa på, ge inte upp, till slut når du ditt slutgiltiga mål vare sig det ��r viktminskning eller viktuppgång att bygga muskler eller nått annat. Man får bara inte ge sig och så måste man vara glad för dit man kommit. Man kunde ju faktiskt ha stått stilla på ruta 1! Gläd dig i din framgång hittills och vad du än gör - ge aldrig upp!!     Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//
  • Alla

Gillar

Kommentarer