Foamrolling

Har du träningsvärk? Kanske ont i nacken, ryggen eller någon annanstans på kroppen? Hjälper inte stretchningen helt och hållet? Är du trött på dyra behandlingar för akupunktur och besök hos massörer och naprapater? Då ska du prova en foamroller!  

En foamroller fins i flera olika modeller och utföranden men grundprincipen är densamme, det är en typ av själv-massage som stretchar muskler och senor, släpper på muskelspänningar samt löser upp ärrvävnader. När man använder en foam roller fungerar det så att man rullar foam rollern över en utvald muskel eller ”trigger punkt” på kroppen med målet att mjuka upp muskulaturen. På så sätt kan man själv hjälpa till vid musklernas återhämtning och hjälpa dem tillbaka till sin normala funktion där musklerna återfår sin är elasticitet. Ett utmärkt redskap när man har träningsvärk! Man återhämtar sig mycket snabbare!

Att använda sig utav en foam roller har länge varit känt bland idrottsmän, tränare och terapeuter men nu har allt fler vanliga människor fått upp ögonen för vilket fantastiskt komplement detta redskap är till ens träning. Men det är faktiskt inte bara träningsentusiaster som har nytta av att använda en foam roller utan även de som har ett stillasittande arbete kan dra nytta då användningen av en form roller hjälper till att öka blodcirkulationen vilket gör musklerna mjukare. Med foamrolling får man nämligen samma effekt på kroppen som man får efter en djupvävnads massage och att rulla sig med en form roller hjälper även till med att förebygga skador. Många atleter och idrottsmän ser även en förbättring av prestanda sedan de börjat använda foam rolling i deras återhämtning då den ger ökad flexibilitet och minskade muskelspänningar.

Är du sugen på att skaffa en form roller eller har du kanske till och med redan en hemma men inte vet exakt hur du ska använda den? Håll utkik efter nästa inlägg som kommer att förklara just HUR man använder en form roller på bästa sätt för maximal effekt!

  Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//

Gillar

Kommentarer