Fitness och jag Nu

Så vad hände sen??Jo, efter några år i NY och Florida så bestämde vi oss för att flytta hem till Sverige. Jag trodde att jag automatiskt skulle gå ner i vikt bara av att bo här. Äta svensk mat, inte äta ute så ofta och så fanns det ju ingen riktig kina mat så det skulle vi bara få äta när vi åkte hem till USA på semester.

Well, det var inte riktigt lika lätt som det lät. Visst jag gick väl ner runt en 5 kilo kanske men sen sa det stopp. Det var för 7 år sedan! Sedan dess har jag sökt efter svar på mina hundra miljoner frågor inom mat, träning och allt där emellan. Inte hittat svaren på alla frågor än och visst har jag gott ner mer i vikt men jag har lång väg kvar fortfarande.

Det senaste 2 åren har jag kämpat som aldrig förr med vikten. Jag fick nog, på riktigt! Trodde alla andra gånger jag fått nog var på riktigt också men den här gången fick jag nog ordentligt, riktigt på riktigt! Sedan dess har jag skött min kost och min träning exemplariskt med den lilla kunskap jag lyckats samla på mig. Jag har inte alltid gjort allt på rätt sätt men jag har lärt mig av mina misstag och inte gjort om dem igen. Det är helt enkelt inte värt det. Mitt mål är så mycket viktigare än en matbit. Njuter i några minuter för att ha ångest över det i veckor efter. Nej tack, jag har lärt mig det nu! Not worth it helt enkelt. Not at all!! Jag kämpar fortfarande med vikten. Den sitter som ett berg men jag har lyckats hacka av 16 kilo de senaste året. 7 kilo bara "föll" av mig i december 2013 så det är jag glad för. Min kropp verkar vara så där jobbig att jag kan hålla på och hålla på jättelänge och sen helt plötsligt, rätt som det är så åker en stor bit bort och sen är det trögt igen. Platåer. Jag är som en riktig trappa! Men så länge jag går nerför i den trappan så är allt ok : )

För övrigt så har jag lärt mig att riktigt älska hälsosam mat. Tyckte tex att råris smakade sandpapper förr. Nu älskar jag råris. Jag ser vad dålig mat gör med framförallt hjärnan och jag vill inte hamna under dess våld igen. Jag älskar fitness! Jag har hittat nyckeln som har varit borta i så många år! Jag älskar att träna. Jag älskar att lyfta tungt. Jag älskar att visa dem andra på gymet att den här tjejen, hon må vara några storlekar för stor men hon orkar precis lika mycket som alla andra och oftast mer därtill. Har jag burit på dessa kilon i alla dessa år jag då är jag faktiskt ganska stark. Det bor en riktig fitness tjej inom mig, hon bara inte syns på samma sätt på utsidan som på insidan men det är därför jag kämpar. Jag är tjejen som aldrig ger upp. Jag ska ur denna kropp jag sitter fast i. Jag ska visa världen vem jag egentligen är. Snart ska ni få se det jag kämpar för varje dag!

 

[caption id="attachment_16" align="aligncenter" width="300"]
Jag gillar den här bilden[/caption]

 

Gillar

Kommentarer