Fitness och jag då

Så hur hamnade jag på den här banan med fitness och träning och bra mat och allt vad det innebär?

Det hela började väl någon gång under tonåren. Jag gillade allt som hade med fitness och gymet och träning att göra. Det attraherade mig, Inte bara drömmen om en grymt snygg kropp men hela livsstilen. Att kunna disciplinera sig till en snygg kropp ingav någon slags respekt i mig. Jag ville haka på det tåget men då var typ allt och alla inte så för det. "Nej, men du får för stora muskler, nej du kan inte, det är inte för dig, nu tränar du väl för mycket, lite socker är bra för kroppen" etc etc etc. Då var jag ung och det negativa tänkandet fick mig att tappa hoppet en aning, men inom mig fanns önskan kvar.

Åren gick, jag tränade som vanligt som vilken Svensson som helst för att hålla mig under den negativa radarn. Jag åkte till USA, hittade mitt kall i livet och flyttade dit. Jag var bara 20. Efter att jag träffade min man så flyttade jag hem till han och hans familj. Det var han, min man alltså, och hans föräldrar och 5 syskon till. Hans mamma gillade inte att laga mat så de beställde hem mat varje dag om vi inte gick ut och åt. I början var det jätte kul! Spännande, jag hade aldrig ätit ute så mycket! Så mycket ny typ av mat, så gott det var! Kina mat, pizza, hamburgare, italiensk mat you name it. Inget av vad jag var van vid här i Sverige. Det var jättekul!

Men i bakhuvudet hade jag tankar om att det här kunde inte vara så bra mat. Jag började gå upp i vikt. Det var inte kul men i USA var ju alla andra så stora så det märktes inte på samma sätt. Jag försökte lite snällt att försöka göra mat hemma, hälsosammare mat men det var svårt när jag bodde hemma hos dem. Oftast var vi ute hela dagarna och gjorde saker och då slutade det oftast på någon restaurang eller att de beställde hem någon fet mat. Ångesten väcktes i mig. Jag måste få ett stop på det här! Men just då var jag inte vuxen nog att ta tag i problemet. Jag hade inte längre kvar någon karaktär.

Nu många år senare så förstår jag också makten dålig mat har över kropp och framförallt över hjärnan. Jag hade inte en chans då. Jag försökte träna mycket men det är ju som dem säger "you can't outdo a bad diet" man kan inte träna bort skit mat som man äter, men det förstod jag inte då. Åren gick, fitness fanns djupt inne i mitt hjärta men det var som om det var låst bakom bom och lås och någon hade slängt bort nyckeln. Jag kunde se på det men jag kunde inte röra vid det. Jag sökte efter svar, jag försökte verkligen med träningen och med maten men jag hade inte kunskapen och inte heller karaktär nog att ta tag i problemet riktigt på allvar. Jag trodde innerligt att jag gjorde det då men jag har insett nu att jag inte ens var i närheten. Min resa till USA var verkligen att hitta hem men samtidigt så tappade jag bort mig själv……..

Gillar

Kommentarer