Filosofiska kvarten

Filosofiska kvarten brukar träda i kraft när jag ligger i badkaret! Lamporna är dimmade, skumbadet är igång, allting är tyst runt omkring mig eller alternativt att jag har på någon skön bakgrunds lounge musik på och då, då börjar min filosofiska del av hjärnan sätta igång och därför kallar jag mina badkarsrutiner för den filosofiska kvarten :)

Denna gång går mina tankar till att det faktiskt finns någonting positivt med att ha MS. Ja, jag är ju en sån person som alltid försöker hitta någonting bra även i dåliga saker och nu har jag hittat en bra sak med att ha MS!! Believe it or not! ;)

Det är nämligen att om man har MS så måste man lära sig att ta det lugnt. Det är livsnödvändigt!! Man måste lära sig att det faktiskt är helt okej att ligga och slagga på soffan och relaxa lite! Det här samhället som vi lever i så anses det inte vara så "fint" att ligga och slappa på soffan och ta det lugnt utan man ska alltid vara så otroligt effektiv hela tiden. En person som slaggar på soffan anses oftast vara en slöhög och det är inte en stämpel man vill få!

Jag ska erkänna att jag själv är skyldig till att tycka likadant och man vill inte bli klassad som en slöhög. Med det tankesättet i bagaget är det inte så lätt alltid att luta sig tillbaka och säga nej nu är jag väldigt trött och nu ska jag faktiskt ta och sätta mig i soffan och kolla lite på TV eller bara slagga eller kanske sova en kvart eller nånting.

Men om man har MS så är det en livsnödvändig sak att kunna varva ner och att inte vara stressad och bara kunna ta det lite lugnt. Det behöver man för att kunna ladda batterierna för att man inte ska få skov igen. Detta är jätte viktigt om man har MS och det någonting som jag har fått vara tvungen att lära mig, att kunna säga nej jag behöver ett par minuter att bara ta det lungt på.

Jag tränar 6 dagar i veckan och 2 timmar per dag och på måndagar 3 timmar så det är inte så att jag ligger hemma jämt och slaggar utan jag är väldigt aktiv. Är också en småbarnsmamma till 2 små pojkar så det är alltid fullt sjå hela dagarna. Innan jag fick min diagnos så var det inte tanke på att lägga sig och vila ett par minuter utan man höll på i ett hela dagen tills man stupade typ. Man ville ju inte vara en dålig mamma! Men nu på grund av att jag måste ta det lite lugnt så har även mina barn fått lära sig att när mamma behöver ta det lite lugnt ja då får dem också göra det och det har faktiskt varit bra för dem. Dem är mer sansade och lugna själva.

Vad jag vill säga med allt det här är att självklart önskar jag inte att någon ska behöva ha MS men jag önskar att ni alla där ute kunde ta er ett par minuter att varva ner på. Vila en stund, slagga på soffan, det är HELT ok! Era kroppar skulle faktiskt bli väldigt glada om ni gjorde det. En bra sak med min MS är att jag har behövt lära mig att leva i harmoni med mig själv och jag har fått lära mig att tänka på mitt välbefinnande. Något som skulle gynna alla människor.

Så alla ni som läser det här, sluta stressa, låt huset vara stökigt ikväll, det kan vänta tills i morgon eller nästa dag, släng dig i soffan, njut, le och ha ett gott samvete. Du sliter hela veckan, du förtjänar att ta det lite lugnt i ett par minuter!! Så schas, mot soffan nu!

  Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//  
  • Alla

Gillar

Kommentarer